Havregryns cookies

Havregryns cookies

Disse sunde havregryns cookies har en dejlig, sprød skorpe udenpå og er bløde og chewy indeni. De er hurtige at røre sammen og tager ingen tid at bage. De er desuden et alletiders bud på et sundt mellemmåltid i løbet af dagen, hvis du har brug for det. En cookie svarer til et lille mellemmåltid, mens to svarer til et større mellemmåltid i forhold til deres energiindhold. De er et godt bud på et sundt og mættende mellemmåltid, da de er uden tilsat sukker, har et lavt indhold af mættet fedt og salt samt et højt indhold af kostfibre. Det høje indhold af kostfibre bidrager desuden til en god mæthedsfornemmelse og stimulerer tarmens motorik, hvilket gør dem gode for vores fordøjelse. Og så smager de altså bare herligt!

Havregryns cookies

Havregryns cookies - Opskrift på lækre, sunde cookies med havregryn

Ingredienser

Havregryns cookies

  • 3 dl finvalsede havregryn (evt. glutenfri)
  • 0,5 stk. banan (ca. 65 g)
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. tahin
  • 0,5 spsk. kokosolie
  • 0,25 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 20 g rosiner (valgfrit)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Mos bananen med en gaffel.
  • Bland bananmosen med ahornsirup, tahin, bagepulver, olie og salt.
  • Vend havregryn og rosiner i massen. Rør ikke for meget i det, da det gør dejen klæg.
  • Form cookies af dejen i den ønskede størrelse.
  • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter - husk at kigge til dem undervejs!
  • Tip! Tilsæt kanel, kakaopulver eller lidt chokolade, hvis du vil variere dine cookies lidt.