Couscoussalat med avocado
Couscoussalat med avocado og grønne lækkerier
Maden er fuldkommen fantastisk på Zanzibar. Vi spiser masser af dejlige frugter, grønsager og eksotiske urter (og frisk fisk til alle fiske-elskere). Det er verdens klasse at smage afrikanske retter. Det er overraskende for mig, at couscous indgår i mange afrikanske retter. Derudover spiser vi godt med avocado, peberfrugter, tomater, agurker samt alle former for grove grønsager, som enten steges eller koges. Stort smil fra Zanzibar!
Der findes to slags couscous:
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på avokadosalat med quinoa. God fornøjelse 💛
Couscoussalat med avocado - Opskrift på sund salat med couscous
Ingredienser
Couscoussalat
- 2 dl couscous
- 2 dl vand
- ¼ tsk havsalt
- 4 dl edamamebønner
- 1 stk. agurk
- 2 stk. avocado
- 1 stk. forårsløg
- 1 bundt persille
Dressing
- 2 spsk. æblecidereddike
- 3 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Kog letsaltet vand og hæld det over dine couscous.
- Brug gerne et piskeris, så de ikke klumper sammen.
- Lad dem trække i ca. 12 minutter.
- Hæld dem i en sigte og lad risene køle en smule af.
- Bland edamame-bønner, agurk, avocado, forårsløg, persille samt afkølet couscous.
- Lav den dejlig dressing hertil, og vend dressingen i salaten.
Kommentarer