Svamperisotto
Svamperisotto lavet på økologiske arborio risottoris 💛 Risotto stammer fra det italienske køkken, hvor man siger, at risene skal være “al dente” (til tanden). Arborio ris er særligt gode til risotto, da de beholder den hårde kerne, men samtidig klistre i ydresiden, hvilket giver en god risottogrød. Denne cremede svamperisotto er tilsat sæsonens svampe. Det gode ved retten er, at du kan udskifte svampene og grønsagerne, som du ønsker. Jeg valgte svampe, løg og hvidløg – men du kan du også bruge squash, græskar, gulerod, rødbede eller spinat. Hvis du vælger mere faste grønsager, foreslår jeg, at du først tilsætter dem til slut, så de ikke bliver helt udkogte. Jeg foretrækker altid at starte med løg, da jeg er vild med smagen, og så tilsætter jeg bare de grønsager, jeg har lyst til (eller grønne rester fra køleskabet).
Klassisk svamperisotto
Den klassiske risotto er lavet med smør, boullion og ost – men du kan også lave risottoen vegansk ved at udskifte smør og ost med en fed kokosmælk. Jeg kan på den varmeste anbefale dig at bruge disse økologiske arborio risottoris.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på cremet karryrisotto og rødbederisotto 💛
Svamperisotto - Opskrift på cremet svampe risotto med parmesanost
2 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Svamperisotto
- 10 g smør
- 60 g svampe
- 1 fed hvidløg
- ½ stk. løg
- 2 dl arborio risottoris
- ½ dl hvidvin
- 1 tsk. urtebouillon
- 5 dl vand
- 1 tsk. limesaft (smages til)
- 1 spsk. parmesanost (smages til)
Sådan gør du
- Skræl, snit og hak svampe, hvidløg og løg fint. Varm smør i en stor gryde. Svits svampe, hvidløg og løg i et par minutter.
- Tilsæt risottoris og hvidvin og lad det koge ind til halvdelen.
- Tilsæt urtebouillon og vand lidt efter lidt. Lad dine risottoris suge væsken, inden du hælder mere vand i. Dette tager ca. 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører rundt i risene og sørger for, at de ikke koger tør. Hæld maks én dl vand i hver gang. Når det sidste vand er tilføjet, skulle risene gerne med “al dente” (til tanden). Hvis du ønsker mindre bid, kan du koge dem lidt mere og evt. tilføje lidt mere væske.
- Slutteligt smagen din lækre svamperisotto til med saften fra en halv lime, parmesanost* og havsalt.
Kan anbefales som hovedret til gæster 🙂