Glutenfri pizza

Glutenfri pizza
Glutenfri pizza er et sundt alternativ til den traditionelle pizza. Hvis du gerne vil skrue lidt op for mængden af de gode (grønt)sager i din hverdag, så skift den traditionelle pizzabund ud med en lækker blomkålspizzabund. Denne opskrift giver dig små lækre minipizzaer (fire små eller to store), som du selvfølgelig kan toppe med lige, hvad dit hjerte begærer.

 

Glutenfri pizza – Lav din egen pizza

Jeg vil personligt anbefale nogle tomater, lidt lækker pesto, ost og friske spinatblade. Mums! Det er en perfekt opskrift til en hyggelig fredag aften eller til madpakken. Du skal bruge et blomkålshoved, æg og kikærtemel. Bundene bliver dog ikke lige så sprøde. Hvis du gerne vil have sprøde og glutenfri pizzabunde, så prøv min kikærtepizza i stedet – Find opskriften nedenfor.

Tip!

Du kan købe blomkålsris på frost, så du ikke behøver skære og hakke et helt blomkål. På den måde bliver pizzaen endnu nemmere at lave! Frosne grøntsager er mindst lige så sunde som friske, fordi de bliver frosset, når de er helt friske, så de bevarer alle vitaminer og mineraler.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på blomkålspizza eller vegetarpizza med sød kartoffel 💛

Glutenfri pizza

Glutenfri pizza - Opskrift på lækker og sprød pizzabund med blomkål

Ingredienser

Pizzabund

  • 300 g blomkål
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. kikærtemel
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. havsalt

Pizzafyld

  • 1 dåse tomatpuré
  • 10 stk. tomatskiver
  • 100 g mozzarellaost
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 1 håndfuld spinatblade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
  • Vask blomkålshovedet, og skær buketterne af.
  • Blend buketterne til grove blomkålsris i en foodprocessor. Bland blomkålsris, æg, kikærtemel, oregano og havsalt til en pizzadej.
  • Form fire små runde pizzaer på et stykke bagepapir. Bag bundene i cirka 10 minutter.
  • Smør tomatpuré på pizzaen, og tilsæt skiver af tomater, pizzaost og lidt grøn pesto.
  • Bag blomkålspizzaen videre i cirka 10-15 minutter.
  • Servér pizzaen med friske spinatblade.