Glutenfrit sesambrød
Glutenfri bagning
Når du bager glutenfrit, skal du være opmærksom på, at den glutenfri dej er mere klistret. Bollerne skal efterhæve godt, og husk ikke at lave for store boller. Derudover vil du blive overrasket over, hvor lang tid bollerne skal have. Det er meget varierende fra ovn til ovn, og nogengange er mine boller eller brød i ovnen i op til 1 time. Det afhænger af ingredienserne, ovnen og størrelsen på dejen. God fornøjelse og bagelyst ❤️
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på glutenfrie chiaboller💛
Glutenfrit sesambrød - Opskrift på lækkert, sprødt madbrød
Ingredienser
Glutenfrit sesambrød
- 100 g sesammel
- 50 g fuldkornsrismel
- 100 g havremel
- 2 spsk. fiberhusk (bageversionen)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
- 1 spsk. olivenolie
- 4 dl lunken vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Bland først de tørre ingredienser, derefter de våde ingredienser og mix det hele sammen. Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Form ét langt brød (eller 10 boller) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast).
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Kommentarer