Grønkålssalat med figner
Grønkålssalat med æbler og figner
Grønkål er i sæson, og der er mange gode grunde til at spise de grønne blade. For det første styrker grønkål immunforsvaret grundet det høje C-vitaminniveau, styrker fordøjelsen med fibrene samt styrker knoglerne med kalken. Du får desuden masser af klorofyl, der styrker kroppens egne udrensnings- og immunforsvarsprocesser. Fordi bladene er en del grovere, kan jeg godt lide at tilberede grønkålen – eller røre en god tahindressing.
Tahindressing
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på rødbedesalat med avocado, avokadosalat med quinoa eller kold kartoffelsalat. God fornøjelse 💛
Grønkålssalat med figner - Opskrift på sprød og sund salat med grønkål
Ingredienser
Grønkålssalat
- 4 håndfulde grønkål
- 3 stk. æbler (sure)
- 6 stk. friske figner
- 2 spsk. tranebær
Tahindressing
- 2 spsk. tahin
- 1 spsk. vand
- 2 tsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Vask grønkålet, fjern stilken og hak grønkålet fint. Hak æblerne i tern og fignerne i både.
- Rør en tahindressing og vend den i salaten.
- Top grønkålssalaten med figner og tranebær.
Super lækker efterårssalat 🙂