Gulerodsboller
Gulerødder er især rige på A- og K-vitamin, der bl.a. har en betydning for vores syn, hud, slimhinder, knogleomsætning samt vores blods evne til at størkne, når vi kommer til skade. Grøntsager kan i boller også bidrage med en fantastisk farve, smag og tekstur. Men hvis du ønsker en bolle med én grøntsag, som er til den beskedne side, er disse boller et fantastisk bud, og de er derfor også gode til næsten alle lejligheder, både på morgenbordet, i madpakken, som et mellemmåltid og som tilbehør til aftensmaden.
Links til ingredienser
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på chokoladeboller og luftige squashboller. God fornøjelse 💛
Gulerodsboller - opskrift på luftige gulerodsboller
Ingredienser
Gulerodsboller
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 1 tsk. agavesirup
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 50 g solsikkekerner
- 130 g gulerødder
- 100 g havremel
- 250-270 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt agavesirup, salt, olie og 25 g solsikkekerner.
- Skræl og riv halvdelen af gulerødderne fint og halvdelen af dem groft på et rivejern.
- Kom gulerødder, havremel og 150 g hvedemel i skålen, og rør det sammen.
- Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
- Ælt dejen grundigt.
- Lad dejen hæve i en skål et lunt sted i 1 time.
- Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
- Vend bollerne i de sidste solsikkekerner.
- Lad bollerne hæve i 30 min.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn (200 grader varmluft) i 15-18 minutter, til de er færdige.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Kommentarer