Chokoladeboller

Hjemmebagte chokoladeboller

Der er noget helt særligt over hjemmebag og hjemmebagte chokoladeboller er ingen undtagelse. De kan nydes, som de er, men er også gode skåret over med smør på.

Chokoladeboller med mørk eller lys chokolade

Jeg har brugt nogle mørke chokoladeknapper til disse boller, men du kan også bruge en lysere chokolade. Jo højere kakaoprocenten er og dermed jo mørkere chokoladen er, jo mere bitre vil bollerne også være. Hvis du ønsker at chokoladen skal smelte lidt mere ud i bollerne, kan du i stedet bruge en plade chokolade, som du hakker groft. Du kan med fordel komme chokoladen på køl, så den ikke smelter ud i bollerne mens du laver dem, men først når de bages. 

Hvis du vil prøve at lave glutenfri chokoladeboller, anbefaler jeg denne opskrift på glutenfri morgenboller 🤗

Rigtig god fornøjelse 💛

Hjemmebagte chokoladeboller

Chokoladeboller - opskrift på nemme boller med chokolade

Ingredienser

Chokoladeboller

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 tsk. agavesirup
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 100 g havremel
  • 150-185 g hvedemel
  • 50 g mørke chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
  • Tilsæt agavesirup, salt og olie.
  • Tilsæt havremel og 100 g hvedemel, og rør det sammen.
  • Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
  • Ælt dejen grundigt.
  • Kom chokoladeknapperne i, og ælt dejen helt kort sammen, så de ikke smelter.
  • Lad dejen hæve i en skål i 1 time.
  • Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
  • Lad bollerne hæve i 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Bag bollerne i 12 minutter, til de er færdige.
  • Lad bollerne køle af på en rist.