Hvedekernesalat
Alternativ til hvedekerner
En hvedekernesalat er overraskende nok lavet på hele hvedekerner. Hvis du ikke tåler gluten eller hvede, er der en masse andre fantastiske alternativer. Du kan sagtens erstatte hvedekernerne med perlebyg, perlespelt, perlerug, bulgur, quinoa (glutenfri) eller boghvedekerner (glutenfri).
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på boghvedesalat eller tomatsalat med feta og granatæblekerner 💛
Hvedekernesalat - Opskrift på sund salat med hvedekerner og grøntsager
Ingredienser
Hvedekernesalat
- 100 g hvedekerner
- 3 stk. forårsløg
- 1 stk. rødløg
- 2 stk. gulerødder
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld ananaskirsebær (eller granatæblekerner)
Dressing til salat
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Skyld hvedekernerne i en sigte, kog dem i ca. 30 minutter og lad dem stå i ca. 15 minutter.
- Hak forårsløg, rødløg, gulerødder, persille og ananaskirsebær. Tilsæt afkølede hvedekerner.
- Bland dressingen og vend den i salaten.
Kommentarer