Indisk curry med kokosmælk
Indisk curry med kokosmælk
Garam masala er en indisk krydderiblanding, der i mine øjne er den allerbedste “curry” fra det indiske køkken. På min indiske yogarejse tog jeg selvfølgelig en masse skønne krydderier med hjem, der gav de vildeste smagsindtryk. Jeg kan anbefale dette færdigblandede garam masala krydderi.
Servér retten med vilde ris, brune ris eller hvid quinoa. Alternativt kan du lave blomkålsris ved at blende blomkålsbuketter i en foodprocessor.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på indisk dahl eller afrikansk gryderet. God fornøjelse 💛
Indisk curry med kokosmælk - Opskrift på vegetarisk, indisk karrygryde
Ingredienser
Indisk curry
- 2 spsk. kokosolie
- 1 stk. hvidløg
- 2 stk. løg
- 2 cm. ingefær
- 2-3 spsk. garam malasa
- 2 dåser kikærter
- 2 dåser kokosmælk
- 1 spsk. citronsaft
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. peberfrugt
- 1 stk. porre
- 1 håndfuld persille
Tilbehør
- 4 dl hvid quinoa (kogt)
Sådan gør du
- I en varm gryde med kokosolie sautéres finthakket hvidløg, løg og ingefær sammen med Garam Masala.
- Tilsæt drænet kikærter og lad det stege i 2 min.
- Tilsæt kokosmælk, citronsaft og hakkede grønsager.
- Lad det koge ind i ét minut ved middel varme, og lad det efterfølgende simre i 10 min.
- Smag til med salt.
- Servér retten med blomkålsris, brune ris eller hvid quinoa*
- *Hvid quinoa: Skyl ca. 4 dl quinoa grundigt og hæld det i en gryde med dobbelt så meget vand (8 dl) og lidt havsalt. Lad det koge i ca. 15 min. ved svag varme under et låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af. Tjek evt. posens anvisning afhængig af hvilken type, du bruger.
Kommentarer