Klatkager af havregrød
Bekæmp madspild med klatkager
Jeg er stor fortaler for, at vi bliver bedre til at reducere vores madspild, da danskernes husholdningsmadspild årligt udgør 247.000 tons mad, som kunne være spist. Derfor elsker jeg at lave opskrifter, som kan hjælpe med at reducere madspild, da det kan være med til at mindske miljøbelastningen og derved forbedre klimaet, og så er det også godt for pengepungen.
Mange muligheder for smag og topping
Hvis du ønsker lidt afveksling i opskriften, kan du prøve at komme lidt kanel, æble, revet gulerod eller noget helt fjerde i eller toppe dem med frisk frugt, bær, marmelade eller en frugt-/bærkompot – mulighederne er mange.
Det eneste du skal bruge
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl vand
- evt. 1 knivspids salt
- 1 portion grød
- 1 stk. moden banan
- 1 stk. æg
- 2 spsk. havremel
- 2 spsk. kokosmel
- ⅛ tsk. vaniljepulver
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på bagt havregrød, buddha bowl, tærte og one pot pasta. God fornøjelse 💛
Klatkager af havregrød - opskrift på lækre klatkager af havregrød
Ingredienser
Grød
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl vand
- evt. 1 knivspids salt
Klatkager
- 1 portion grød
- 1 stk. moden banan
- 1 stk. æg
- 2 spsk. havremel
- 2 spsk. kokosmel
- ⅛ tsk. vaniljepulver
- smagsneutral olie til stegning
Sådan gør du
- Kom havregryn, vand og salt i en gryde, og bring det i kog under omrøring.
- Lad det simre ved svag varme under omrøring, til det bliver til grød.
- Lad grøden køle let ned i en skål.
- Mos bananen med en gaffel.
- Rør banan, grød, æg, havremel, kokosmel og vaniljepulver sammen.
- Steg klatkagerne i lidt olie på en pande ved middelvarme.
Kommentarer