Mexicansk buddha bowl
En reste-ret, der bekæmper madspild
De kan se ud på et utal af måder, smager fantastisk, og så er det en rigtig god reste-ret, da du kan komme lige det, du ønsker, i. Derfor er det også en ret, der er rigtig god, når grøntsagerne i grøntsagsskuffen trænger til at blive brugt.
Mexicansk buddha bowl
Jeg har her lavet en mexicansk inspireret buddha bowl, der bl.a. indeholder majs, sorte bønner, chili, ris, avocado, hvidløg og andre lækre råvarer, der er karakteristiske i det mexicanske køkken. Du kan også toppe salaten med nachos, hvis du ønsker lidt ekstra knas.
Er du vild med mexicansk mad? Så vil jeg også anbefale dig at prøve min opskrift på chili sin carne, fyldte søde kartofter med mexicansk fyld og vegetar quesadillas. God fornøjelse 💛
Mexicansk buddha bowl - opskrift på en mexicansk inspireret salatskål
Ingredienser
Buddha bowl
- 1 sød kartoffel ca. 300 g
- 1½ tsk. smagsneutral olie
- ¾ tsk. salt
- 16 cherrytomater
- 250 g majs (fra dåse)
- 250 g sorte bønner (fra dåse)
- ¼ tsk. chiliflager
- 2 dl ris
- 3 håndfulde spinat
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld frisk koriander
Dressing
- 2 avocadoer
- 4 spsk. creme fraiche 18 %
- 3-4 fed hvidløg
- 1 lime
- Salt og peber
Buddha bowl
- Vask og skær den søde kartoffel i små tern, og vend dem i ½ tsk. olie og ¼ tsk. salt.
- Halvér tomaterne.
- Kom de søde kartofler og halverede tomater, med skrællen nedad, på en bageplade.
- Bag de søde kartofler og tomater i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 25 min.
- Bland majs og de sorte bønner sammen med 1 tsk. olie, chiliflager og ½ tsk. salt.
- Bag bønner og majs i ovnen i 15 minutter.
- Kog risene i letsaltet vand.
- Hak spinat, og skær rødløget i fine tern.
- Anret det hele, og nyd retten lun med dressing til og toppet med frisk koriander.
Dressing
- Blend avocado, creme fraiche og hvidløg sammen, eventuelt med en stavblender.
- Smag dressingen til med limesaft, salt og peber.
Noter!
- Hvis du ønsker en vegansk udgave af opskriften, kan du undlade creme fraiche i din dressing.
Kommentarer