Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld

Fyldte søde kartofler med mexikansk fyld

Bagte søde kartofler er fulde af smag og varme, og så er sød kartoffel rig på både vitaminer, mineraler og kostfibre, hvilket gør den til en helt perfekt ret for dig og din krop i de kolde vintermåneder.

Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld

I denne opskrift er jeg inspireret af Mexico – og har fyldt de søde kartofler med sorte bønner, grøntsager og en lækker hjemmelavet avocado-dressing. 

Stop madspild

Det er også en god ”stop-mad-spild”-opskrift. Vi danskere smider hvert år 700.000 tons mad ud, der kunne være blevet spist, hvilket både er uhensigtsmæssigt for vores økonomi og klimaet. Derfor er jeg stor fortaler for at undgå madspild. Så hvis du har noget af den mexicanske sovs i overskud, kan du let fryse den ned til senere brug, men den fungerer også rigtig godt i blandt andet madpandekager og mine lækre sprøde vegetar quesadillas dagen efter!

Fyldte søde kartofler med mexikansk fyld

Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld - opskrift på sund og varmende vintermad

Ingredienser

Søde kartofler

  • 6 stk. søde kartofler

Mexicansk fyld

  • 1 tsk. olie
  • 2 stk. mindre røde løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpasta (ca. 140 g)
  • 1 stk. forårsløg
  • 150 g sorte bønner
  • 10 stk. cherrytomater
  • 100 g majs
  • 1 spsk. ahornsirup
  • ½ tsk. koriander
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ dl vand

Avocado-dressing:

  • 1 stk. avocado
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ tsk. citronsaft
  • ½ tsk. ahornsirup
  • 1 spsk. tahin
  • 1-1½ spsk. vand
  • 1 knivspids salt

Søde kartofler og mexicansk fyld:

  • Vask de søde kartofler grundigt. Skær et langt snit ned gennem dem på langs og kom dem derefter på en bageplade. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i en lille time til de er møre.
  • Hak løgene fint, pres hvidløget og steg det hele i lidt olie i en gryde.
  • Kom tomatpasta og de forskellige krydderier i gryden, og lad det hele stege kort.
  • Tilsæt vand, ahornsirup og tomater skåret i kvarte til gryden.
  • Når det hele har kogt let i ca. 10 minutter under låg tilsættes majs og sorte bønner.
  • Kig til retten undervejs, og tilsæt vand ved behov (fyldet må ikke være for vandet, men det må heller ikke brænde på).
  • Servér de søde kartofler med fyld, dressing og friske skiver af forårsløg og koriander.

Avocado-dressing:

  • Blend alle ingredienserne sammen til du får en cremet dressing, tilsæt vand efter behov og smag til med salt.