Pasta med græskar og gulerødder
Hvis du er lige så vild med cremede pastaretter som jeg, så kan pasta med græskar måske hurtigt gå hen og blive en ny efterårs- og vinterfavorit! 🎃 Hokkaido græskar er nemlig ikke kun en sund, nærende og varmende spise for os og vores kroppe, den er også et bæredygtigt valg, når den er i sæson mellem september og december. Det skyldes, at det udleder mindre CO2 at vælge frugt og grønt i sæson, end hvis vi eksporterer det hertil langvejs fra. Retten er desuden rig på antiinflammatoriske råvarer som hokkaido græskar, gulerødder, gurkemeje, chili, hvidløg med mere – så nyd den, og giv din krop en kærlig hilsen!
Pasta med græskar og gulerødder - Opskrift på en vegansk, cremet pastaret
Ingredienser
Hokkaidosovs
- 1 stk. hokkaido græskar
- 6 stk. gulerødder
- 4 stk. løg
- 6 fed hvidløg
- 1 dl kokosmælk (fed)
- 2,5 tsk. salt
- 1,5 tsk. chiliflager
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. timian
- 1 tsk. kokosolie
- 2 spsk. citronsaft
- 1,5 spsk. ahornsirup
- 5 dl vand
Pasta
- 250 g fuldkornspasta (evt. glutenfri)
Topping
- 1 dl græskarkerner
Sådan gør du
- Pil løgene, og hak dem groft.
- Pil hvidløg, og pres dem i en hvidløgspresser, eller riv dem fint på et rivejern.
- Skyl græskarret, og fjern dets kerner, inden det skæres i grove tern.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i grove tern.
- Svits let løg, hvidløg og krydderier i olie i en gryde. Tilsæt efterfølgende græskar og gulerødder, og svits det hele kort sammen.
- Kom 4 dl vand i gryden, og kog det hele på middel varme i 40 minutter under låg. Kig gerne til suppen, og rør i den undervejs. Tilsæt eventuelt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
- Når suppen har kogt og grøntsagerne er blevet møre, blendes suppen enten med en stavblender eller i en almindelig blender og kommes derefter tilbage i gryden.
- Kom kokosmælk, citron og ahornsirup i suppen, og lad den simre let.
- Kog pasta med lidt salt imens suppen simrer, og smag retten til.
- Servér retten toppet med ristede græskarkerner, chiliflager og lidt timian.
Kommentarer