Pasta med græskar og gulerødder

Vegansk Pastaret med græskar og gulerødder
Hvis du er lige så vild med cremede pastaretter som jeg, så kan pasta med græskar måske hurtigt gå hen og blive en ny efterårs- og vinterfavorit! 🎃

 

Et bæredygtigt valg

Hokkaido græskar er nemlig ikke kun en sund, nærende og varmende spise for os og vores kroppe, den er også et bæredygtigt valg, når den er i sæson mellem september og december. Det skyldes, at det udleder mindre CO2 at vælge frugt og grønt i sæson, end hvis vi eksporterer det hertil langvejs fra. Retten er desuden rig på antiinflammatoriske råvarer som hokkaido græskar, gulerødder, gurkemeje, chili, hvidløg med mere – så nyd den, og giv din krop en kærlig hilsen!

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på pastasalat med pesto. God fornøjelse 💛

Vegansk Pastaret med græskar og gulerødder

Pasta med græskar og gulerødder - Opskrift på en vegansk, cremet pastaret

Ingredienser

Hokkaidosovs

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 6 stk. gulerødder
  • 4 stk. løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 dl kokosmælk (fed)
  • 2,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. kokosolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1,5 spsk. ahornsirup
  • 5 dl vand

Pasta

  • 250 g fuldkornspasta (evt. glutenfri)

Topping

  • 1 dl græskarkerner

Sådan gør du

  • Pil løgene, og hak dem groft.
  • Pil hvidløg, og pres dem i en hvidløgspresser, eller riv dem fint på et rivejern.
  • Skyl græskarret, og fjern dets kerner, inden det skæres i grove tern.
  • Skræl gulerødderne, og skær dem i grove tern.
  • Svits let løg, hvidløg og krydderier i olie i en gryde. Tilsæt efterfølgende græskar og gulerødder, og svits det hele kort sammen.
  • Kom 4 dl vand i gryden, og kog det hele på middel varme i 40 minutter under låg. Kig gerne til suppen, og rør i den undervejs. Tilsæt eventuelt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
  • Når suppen har kogt og grøntsagerne er blevet møre, blendes suppen enten med en stavblender eller i en almindelig blender og kommes derefter tilbage i gryden.
  • Kom kokosmælk, citron og ahornsirup i suppen, og lad den simre let.
  • Kog pasta med lidt salt imens suppen simrer, og smag retten til.
  • Servér retten toppet med ristede græskarkerner, chiliflager og lidt timian.