Pasta med græskar og gulerødder

Pasta med græskar og gulerødder - Opskrift på lækker, vegansk pastaret

Hvis du er lige så vild med cremede pastaretter som jeg, så kan pasta med græskar måske hurtigt gå hen og blive en ny efterårs- og vinterfavorit! 🎃 Hokkaido græskar er nemlig ikke kun en sund, nærende og varmende spise for os og vores kroppe, den er også et bæredygtigt valg, når den er i sæson mellem september og december. Det skyldes, at det udleder mindre CO2 at vælge frugt og grønt i sæson, end hvis vi eksporterer det hertil langvejs fra. Retten er desuden rig på antiinflammatoriske råvarer som hokkaido græskar, gulerødder, gurkemeje, chili, hvidløg med mere – så nyd den, og giv din krop en kærlig hilsen!

Pasta med græskar og gulerødder - Opskrift på lækker, vegansk pastaret

Pasta med græskar og gulerødder - Opskrift på en vegansk, cremet pastaret

Ingredienser

Hokkaidosovs

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 6 stk. gulerødder
  • 4 stk. løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 dl kokosmælk (fed)
  • 2,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. kokosolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1,5 spsk. ahornsirup
  • 5 dl vand

Pasta

  • 250 g fuldkornspasta (evt. glutenfri)

Topping

  • 1 dl græskarkerner

Sådan gør du

  • Pil løgene, og hak dem groft.
  • Pil hvidløg, og pres dem i en hvidløgspresser, eller riv dem fint på et rivejern.
  • Skyl græskarret, og fjern dets kerner, inden det skæres i grove tern.
  • Skræl gulerødderne, og skær dem i grove tern.
  • Svits let løg, hvidløg og krydderier i olie i en gryde. Tilsæt efterfølgende græskar og gulerødder, og svits det hele kort sammen.
  • Kom 4 dl vand i gryden, og kog det hele på middel varme i 40 minutter under låg. Kig gerne til suppen, og rør i den undervejs. Tilsæt eventuelt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
  • Når suppen har kogt og grøntsagerne er blevet møre, blendes suppen enten med en stavblender eller i en almindelig blender og kommes derefter tilbage i gryden.
  • Kom kokosmælk, citron og ahornsirup i suppen, og lad den simre let.
  • Kog pasta med lidt salt imens suppen simrer, og smag retten til.
  • Servér retten toppet med ristede græskarkerner, chiliflager og lidt timian.