Rabarbercrumble
Denne rabarbercrumble er nærmest indbegrebet af sommer. I hvert fald hvis du spørger mig.
Rabarbercrumble
Det dejlige ved crumbles er, at de er nemme at tilberede, de smager fantastisk, og så kan du anvende de ingredienser, som sæsonen byder på og dermed variere smagen i din crumble.
Når rabarber er i sæson fra april til start september, går jeg gerne i køkkenet og bager denne skønne rabarbercrumble til familien. At spise efter sæson er med til at reducere dit klimaaftryk, da fødevarerne for eksempel ikke skal transporteres så langt, lige som det ikke er nødvendigt at holde dem på køl i så lang tid. Og så synes jeg bare, at friske råvarer i sæson smager særligt godt. Jeg er især vild med rabarbernes syrlige smag, som jeg synes fungerer utroligt godt i det søde køkken.
Både rabarber og havregryn indeholder en del kostfibre, der både får retten til at mætte godt, men som samtidig stabiliserer blodsukkeret, støtter fordøjelsen og er med til at forebygge en række livsstilssygdomme. Du kan altså sagtens nyde din crumble med god samvittighed.
Prøv også min lækre bærcrumble med skovbær 🫐😋
Rabarbercrumble - Opskrift på en lækker rabarbercrumble med havregryn og mandler
Ingredienser
Rabarbercrumble
- 400 g rabarber
- 100 g kokospalmesukker
- 1½ spsk. kartoffelmel
- ½ tsk. vaniljepulver
- 3 dl havregryn
- 1½ dl havremel
- 1½ dl hakkede mandler
- 100 g plantesmør eller almindeligt smør
- 8 spsk. vaniljeskyr
Sådan gør du
- Vask rabarberne, skær enderne af dem og skær dem i skiver på cirka 1 cm.
- Vend rabarber-skiverne sammen med 50 g kokospalmesukker, kartoffelmel og vaniljepulver.
- Bland de resterende ingredienser, på nær vaniljeskyr, sammen.
- Kom lidt af crumblen i bunden af en smurt form og kom derefter rabarberblandingen over. Top til sidst med den resterende del af crumblen.
- Bag rabarbercrumblen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til rabarberne er møre.
- Servér crumblen let lun og med vaniljeskyr til.
Kommentarer