Raw pebernødder

Raw pebernødder

Julen er en skøn tid, og ligeså er mange af de traditioner, måltider og desserter, som hører tiden til. Men nogle gange kan mængden af smør, sukker, mel osv. godt føles overvældende, i hvert fald for nogen, og derfor har jeg lavet en rå og sundere udgave af pebernødder, jeg har glædet mig til at dele med jer.

Raw pebernødder

Disse pebernødder skal ikke bages, er fulde af kostfibre, vitaminer og mineraler og smager samtidig helt fantastisk af jul, ligesom man kender det. Jeg elsker personligt at komme disse lækre pebernødder i fryseren inden servering, da de får en dejlig fast konsistens, når de er kolde, da kokosolien og dadlerne bliver mere hårde på køl.

Pebernøddekrydderi uden hævemiddel

Jeg har til denne opskrift brugt pebernød-krydderiblandingen fra Mill & Mortar, da blandingen er uden hævemiddel, hvilket er en skøn fordel, idet disse rå pebernødder ikke skal tilberedes. Hvis du bruger en anden blanding, der allerede indeholder vanilje og nellike, kan du undlade at tilføje det til pebernødderne.

Og hvis du nu er mest til bagte pebernødder, har jeg lavet denne opskrift på lækre glutenfri pebernødder ❤️🤗

God jul
Cathrine 🥰

Raw pebernødder

Raw pebernødder - opskrift på nemme pebernødder, der ikke skal bages

Ingredienser

Raw pebernødder

  • 60 g cashewnødder
  • 60 g mandler
  • 100 g bløde dadler
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1¼ tsk. pebernøddekrydderi
  • 2 knivspids nellike stødt
  • 1 knivspids vaniljepulver

Sådan gør du

  • Kom cashewnødder og mandler i en foodprocessor, og kør dem til en grov mellignende konsistens.
  • Tag 20 g af melblandingen fra til senere brug.
  • Kom dadler, kokosolie og krydderier i foodprocessoren, og blend det til en ensartet dej.
  • Smag dejen til, og tilsæt mere krydderi ved behov.
  • Sæt pebernøddejen på køl i 1 time.
  • Rul kugler af dejen, og rul dem i melblandingen, du tidligere tog fra.
  • Sæt pebernødderne på køl eller frys indtil servering.