Juleboller med æble og kanel

Juleboller med æble og kanel

Juleboller

En kold og hyggelig decemberdag er der nu ikke noget som lune, smagfulde, bløde og krydrede juleboller med smør. Det er ikke kun duften af jul, men også smagen og julestemningen, der vil være ved dig, længe efter at du har nydt disse boller.

Julesmør

Hvis du ikke kan få nok af smagen af jul, kan du prøve at komme lidt kanel i det smør, du kommer på bollerne – det smager himmelsk.

Har du set, at jeg også har en masse opskrifter på sunde julekager og vegetarisk julemad ❤️

Juleboller med æble og kanel

Juleboller med æble og kanel - opskrift på luftige juleboller med æble og kanel

Ingredienser

juleboller

  • 75 g smør
  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • ⅛ tsk. salt
  • 1 stk. revet æble
  • ¾ dl rosiner
  • 450-475 g hvedemel

pensling

  • 1 spsk. perlesukker
  • ½ stk. æg
  • 15 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle ned.
  • Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt det smeltede smør, kanel, sukker, æg, salt, revet æble og rosiner.
  • Rør melet i lidt ad gangen – pas på, at dejen ikke bliver for tør, den skal være let klistret. 
  • Ælt dejen godt, og kom den derefter i en skål med film over.
  • Lad dejen hæve i 1 time.
  • Form boller af dejen, og stil dem med tæt afstand på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med æg, og drys perlesukker og hakkede mandler på toppen.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 20-25 minutter.
  • Lad bollerne køle let af på en rist, og nyd dem lune.