Rugboller

Hjemmebagte rugboller med kerner

Duften af nybagte boller kan give de fleste et smil på læben.

Rugboller med kerner

Hvis du ligesom jeg elsker hjemmebagte boller, vil jeg anbefale, at du prøver denne opskrift. Bollerne er lavet af rugmel og lidt hvedemel og er rig på både solsikkekerner og græskarkerner, og så smager de bare himmelsk lune med lidt smør, hummus eller andet på.

Hjemmebagte boller i en travl hverdag

Bollerne er nemme at slå sammen og passer sig selv det meste af tiden og holder sig desuden nemt lækre i flere dage i en lufttæt pose eller lignende. Bollerne er også frysevenlige, så du kan med fordel lave en større portion og fryse ned, og så er der nem adgang til hjemmebagte boller i en måske ellers travl hverdag.

Forkæl dig selv og dine kære med mere hjemmelavet bagværk. Prøv eksempelvis min lækre og sunde gulerodskage eller mine skønne æblemuffins 😋

Hjemmebagte rugboller med kerner

Rugboller - opskrift på lækre rugboller med kerner

Ingredienser

Rugboller

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • 325 g rugmel
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g solsikkekerner
  • 200 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet
  • Tilsæt olie, salt, honning, rugmel, 60 g græskarkerner og 60 g solsikkekerner, og rør det sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er let fast, men stadig rimelig klistret.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Dyp en spiseske i vand, og brug den til at komme 12 dejklumper over på en bageplade med.
  • Hak resten af kernerne groft.
  • Pensl bollerne med lidt vand, og kom de hakkede kerner på toppen.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 10-15 minutter, og forvarm ovnen imens.
  • Bag bollerne på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter, men kig gerne til dem lidt før.