Selleribøffer
Knoldselleri er en måske lidt glemt, men helt fantastisk grøntsag, der er i sæson størstedelen af året og kan købes i butikkerne fra august til april.
Vælg lokale råvarer i sæson
Der er mange gode grunde til at købe råvarer i sæson. De smager for det første af mere, og så er de oftest billigere og mere friske. Det at spise efter sæson kan også hjælpe én til at spise mere varieret, og så takker ikke kun din krop, men også planeten dig for det, da det er et mere klimavenligt valg, da der er mindre transport involveret i processen fra jord til bord.
Selleribøffer – en hyldest til knoldselleri
Jeg har lidt på fornemmelsen, at knoldselleri er en grøntsag, der ofte kan dele vandene lidt, men uanset hvilken side du er på, vil jeg anbefale dig at prøve denne opskrift. For selvom rå knoldselleri har en let skarp og bitter smag, får den en let sødme og dejlig umamismag, når den tilberedes, en smag, jeg synes går rigtig godt sammen med hvid peber og parmesanost, der også er i bøfferne.
Lav din egen havremel
Jeg har til denne opskrift brugt havremel, jeg har lavet ved at blende havregryn fint i en blender, da det bidrager med kostfibre og giver bøfferne en god konsistens. Du kan også bruge almindeligt hvedemel i stedet for havremel, hvis du ønsker – du skal blot tilføje lidt ad gangen, til du når den ønskede konsistens.
Prøv også nogle af mine andre opskrifter på vegetariske bøffer Rødbedebøffer, Linsebøffer eller disse skønne Quinoabøffer 💛
Selleribøffer - opskrift på vegetariske og klimavenlige grøntsagsbøffer
Ingredienser
Selleribøffer
- 300 g skrællet knoldselleri
- 25 g revet parmesanost
- 1 lille løg
- 1½ dl havremel
- ½ tsk. salt
- ⅛-¼ tsk. hvid peber
- 1 æg
- smagsneutral olie til stegning
Sådan gør du
- Riv 100 g knoldselleri og parmesanosten fint på et rivejern.
- Riv 200 g knoldselleri og løget groft på et rivejern.
- Kom de revne råvarer i en skål med de resterende ingredienser, og rør det sammen.
- Form bøfferne, og steg dem i olie på en pande i lidt olie ved middelvarme.
Noter!
- Du kan med fordel lave en stor portion og nedfryse nogle af dem, som du kan tage op og varme på en travl hverdag.
Kommentarer