Cathrine sidder på en stor sten i en grøn bøgeskov og laver meditativ yoga

22. september 2021

Bæredygtig menstruation

Er du nysgerrig på “bæredygtig menstruation”?

Menstruation er noget, som vi kvinder gennemgår (næsten) hver eneste måned. For nogle kan det være en hård tid grundet ubehag eller smerter under menstruation, mens andre ville ELSKE at få sin menstruation tilbage ved udebleven menstruation (Sådan havde jeg det i hvert fald, da jeg mistede min cyklus i tre år). Din menstruation er faktisk et kvindeligt sundhedstegn. En “normal” og regulær cyklus er et tegn på, at din krop er sund og i balance. Skulle vi ikke begynde at omfavne og glæde os over vores vidunderlige kroppe? Uanset, hvor du er i din cyklus? Uanset, om du har en cyklus? 🌱 Pas godt på dig selv og din krop. Spis nærende mad – og husk at give din krop lov til at slappe af og nyde, især under menstruationen, hvor vi bliver mere trætte og indadvendte.

Bæredygtig menstruation

Vi smider utroligt meget ud under menstruation. Dette ses i form af tamponer og bind. Hvis du lige ganger det op med 12 cyklusser per år, så er det er ikke særligt gavnligt for miljøet.

Der er mange ting, du kan tænke over for at gøre din menstruation mere bæredygtig.

Du kan f.eks. prøve en menstruationskop, som jeg varmt anbefaler. Den er selvfølgelig ikke for alle, men hvis du lærer at bruge den, vil den spare dig for en masse penge, som du ville have brugt på bind og tamponer. Derudover skåner den vores planet for en masse skrald, da du kan genbruge din menstruationskop måned for måned.

Hvis du ikke er klar til at prøve en menstruationskop – eller du måske allerede har prøvet og opgivet, så er der heldigvis andre gode (og bæredygtigere) alternativer til de konventionelle bind og tamponer. Det er nemlig muligt at købe økologiske bind, tamponer og trusseindlæg. Disse er mere skånsomme for miljøet, da der ikke er blevet anvendt sprøjtemidler i produktionen, hvilket også er langt bedre for din egen sundheds skyld 🌱

Mit vigtigste budskab til dig:

Vi er alle perfekte, og det handler vigtigst af alt om tryghed.

Inspiration til en mere bæredygtig menstruation – Økologisk, blødt og rart

Reklamelinks:

  1. Greenwitch Grønne Smoothies (Nummer 1)
  2. Bog: Dit hemmelige våben – Guide til din kvindelige cyklus >>
  3. GingerOrganic Tamponer
  4. GingerOrganic Dagbind
  5. GingerOrganic Natbind
  6. GingerOrganic Trusseindlæg
  7. OrganiCup (-20%)
  8. Chocolate and Love Sea Salt (Min allerbedste chokolade!!)

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.