Sund nutella
Sund nutella lavet med hasselnødder, dadler, havremælk, kakaopulver og agavesirup (eller anden sukkerfri sirup) 😋 Min hjemmelavet nutella er et hit på brunchbordet! Den er så nem at lave – du skal kun bruge fem ingredienser. Smør nutella på hjemmebagte boller, pandekager eller sprøde vafler, eller top dine muffins eller is med lækker nøddecreme. Spis dig GLAD med verdens nemmeste og lækreste nutella! Stil den på køl efter brug, så du har cremet nutella resten af ugen.
Sund nutella – kun 5 ingredienser!
- 200 g hasselnødder
- 1-2 dl havremælk
- 8 stk. bløde dadler uden sten
- 4-5 spsk. kakaopulver
- 2-3 spsk. agavesirup
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på nøddepostej God fornøjelse 💛
Sund nutella - Opskrift på hjemmelavet nutella med hasselnødder
4 personer
Forberedelse:
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Sund nutella
- 200 g hasselnødder
- 1-2 dl havremælk
- 8 stk. bløde dadler uden sten
- 4-5 spsk. kakaopulver
- 2-3 spsk. agavesirup
Sådan gør du
- Rist hasselnødder på en tør pande i cirka 10 minutter, til de har fået lidt farve.
- Lad hasselnødderne køle lidt af.
- Læg hasselnødderne på et viskestykke, og pak viskestykket sammen om nødderne.
- Massér hasselnødderne, mens de er inde i viskestykket, så den yderste skal gnides af.
- Læg nødderne i en foodprocessor, og blend dem til helt fint mel.
- Tilsæt dadler, kakao, agavesirup og havremælk, og blend det sammen.
- Tilsæt lidt mere havremælk, hvis nutellaen skal være mere flydende.
- Smag evt. din hjemmelavede nutella til med lidt ekstra kakao og agavesirup.
- Opbevar din sunde Nutella i en lufttæt beholder, og stil den på køl - den kan holde i cirka syv dage i køleskabet.
Tak for en lækker opskrift, Cathrine!