Nøddepostej

Nøddepostej - Opskrift på lækker, vegansk nøddepostej med svampe
Nøddepostej med svampe – I dag får du opskriften på denne dejligste postej med nødder, kikærter, linser, løg, hvidløg, champignoner og julekrydderier (kanel, karry, gurkemeje). Vegansk nøddepostej kan være et grønnere og mere bæredygtigt valg, da den er lavet på plantebaserede ingredienser. Hvis du, ligesom jeg, interesserer dig for bæredygtighed og bevidst forbrug, så kan jeg på det varmeste anbefale dig at ruske lidt i juletraditionerne.


Nøddepostej – Nye juletraditioner

Juleaften betyder nemlig for langt de fleste, at der enten står and eller flæskesteg på bordet. Sådan er det i hvertfald hos os. Hvorfor ikke prøve noget anderledes i år? Der findes så mange grønne og lækre alternativer til julens retter. Julen er hjerternes fest. Julen handler om nydelse, glæde og omsorg. Lav din egen nødde postej – og tag den med til selveste Juleaften eller til familiens julefrokost. Jeg er sikker på, at den vil falde i god jord hos oldemor.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på nøddepate med svampe. God fornøjelse 💛

Nøddepostej - Opskrift på lækker, vegansk nøddepostej med svampe
5 baseret på 2 anmeldelser

Nøddepostej - Opskrift på lækker, vegansk nøddepostej med svampe

Ingredienser

Nøddepostej

  • 1 dåse linser (240 g drænet)
  • 1 dåse kikærter (240 g drænet)
  • 100 g champignoner
  • 1 stk. æble
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g hasselnødder
  • 2 spsk. soya sauce
  • 3 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt karry
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Blend linser og kikærter i en foodprocessor.
  • Hak champignoner, æble, løg, hvidløg og hasselnødder fint.
  • Bland linser, kikærter, champinoner æble, løg, hvidløg og hasselnødder i en stor skål.
  • Tilsæt soyasauce, loppefrøskaller, kanel, karry, gurkemeje og havsalt.
  • Lav en stor nøddepostej eller små nøddepostejer i ca. 12 muffinsforme. Drys med ekstra hasselnødder.
  • Bages i ca. 20-30 minutter ved 200 graders varmluft.