Vegansk risengrød

Vegansk risengrød - Opskrift på vegansk risengrød med mandelmælk

Jeg elsker at eksperimentere med opskrifter, og jeg er ret vild med denne variation af risengrød, der er en vegansk risengrød med et tvist af rødbede, så den får den flotteste julefarve ♥ Mad smager altid lidt bedre, når det bliver serveret med flotte farver, og denne røde risengrød går også rent ind hos børnene! Hvis du ikke er vild med den røde farve, kan du sagtens udelade rødbeden og lave en klassisk risengrød uden farve. Lav en dobbeltportion, så du har risengrød til risalamande, eller så du kan lave klatkager af risengrød til morgenmad. Jeg kan anbefale, at du bruger grødresterne til risalamande.

Jeg ELSKER risengrød i december måned, men det bliver altså lidt kedeligt, hvis man skal spise den samme ret flere dage på en måned. Derfor skifter jeg imellem denne røde, veganske risengrød, ud med min klassiske risengrød lavet på mandelmælk – Find dem begge under opskriften!

Jeg bruger altid disse økologiske grødris, der er helt perfekte til risengrød, ris alamande og klatkager. Grødrisene koster 22 DKK pr. pakke – og til fire personer bruger jeg kun en halv pakke.

Vegansk risengrød - Opskrift på vegansk risengrød med mandelmælk

Vegansk risengrød - Opskrift på sund risengrød med mandelmælk

Ingredienser

Vegansk risengrød

  • 2-3 dl grødris
  • ½-1 L mandelmælk
  • ½ appelsin KUN skallen
  • 2 dl vand
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 dl rødebedesaft
  • Til topping: Vegansk smør
  • Til topping: Kanelsukker af kokossukker og kanel

Sådan gør du

  • Kog 2 dl vand i en elkedel, hæld det i en gryde med 2 dl grødris, og kog det under omrøring i 2 minutter.
  • Tilsæt rødbedesaft, eller tilsæt en rødbede skåret i mindre skiver.
  • Tilsæt derefter mandelmælk lidt efter lidt under medium varme under omrøring.
  • Tilsæt lidt salt, honning, revet appelsinskal og vaniljepulver, og lad det hele koge i 10 minutter, mens du rører rundt.
  • Skru helt ned for varmen, og læg låg på grøden.
  • Lad grøden simre i 10-15 minutter, mens du holder øje med den og rører lidt rundt ind imellem, så den ikke brænder på.
  • Når grøden er lækker og cremet, er den klar til servering.
  • Hvis du har tilsat rødbedeskiver, fjerner du dem fra grøden, så den kun tager farven fra rødbeden.
  • Servér grøden med kanelsukker og en smørklat.
  • TIP! Top grøden med ristede nødder for lidt ekstra knas.