Nøddepate med svampe

Nøddepate - Opskrift på vegetarisk nøddepostej med svampe til julebordet

Denne cremede nøddepate med svampe smager krydret og lækkert og er helt perfekt til julebordet. Du kan både bruge den som en vegetarisk julesteg til juleaften eller en vegetarisk nøddepostej på brød til julefrokosten. Hvis du vil have en vegansk nøddepostej, kan du prøve min lækre, veganske nøddepostej – Find opskriften herunder.

Nøddepate - Opskrift på vegetarisk nøddepostej med svampe til julebordet

Nøddepate med svampe - Opskrift på vegetarisk nøddepostej til julebordet

Ingredienser

Nøddepate

  • 400 g forskellige svampe
  • 100-150 g blandede nødder
  • 2-3 dl fløde
  • 60 g quinoa
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. pastinakker
  • 1 dl parmesan
  • 2 stk. æg
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • ½ tsk. allehånde
  • 1 tsk. paprika
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Skyl, og kog quinoa i vand i forholdet 1:2.
  • Hak løg i mindre tern, hak hvidløg fint, og hak alle svampene i mindre stykker.
  • Varm en gryde med olie, og steg løg, hvidløg og svampe i gryden. Tilsæt krydderierne i gryden efter fem minutter, og steg det hele i to minutter. Tilsæt 2 dl fløde, og lad gryden simre lidt under svag varme.
  • Hak nødder groft, og rist dem let på en pande, til de bliver gyldne.
  • Riv gulerødder og pastinakker ned i en stor skål.
  • Hæld nødder og flødeblandingen i skålen, og bland det hele sammen.
  • Tilsæt æg, revet parmesan og quinoa i skålen, og rør det sammen. Smag nøddepateen til med salt, peber og evt. en smule mere fløde.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Fordel nøddepateen i et ovnfast fad eller en rugbrødsform, og bag den i 45 minutter, til den er gylden på toppen.
  • Servér nøddepateen sammen med en lækker svampesovs, i stedet for leverpostej til dit julefrokostbord eller som en lækker vegetar-steg til julebordet.