Vegansk mayonnaise

Hjemmelavet vegansk mayonnaise

Her er opskriften på en vegansk mayonnaise, der kun tager 5 minutter at lave og som med sikkerhed ikke skiller for dig undervejs.

Vegansk mayonnaise

Den smager ligesom almindelige mayonnaise, men du kan også vælge at pifte den op med lidt chili, hvidløg, karry eller andre krydderier og -urter. De mange forskellige smagsmuligheder gør også, at mayonnaisen kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter som eksempelvis ovnbagte kartofler, ovenpå en kartoffelmad, i pastasalat, æggesalat og broccolisalat, samt i burger, sandwich, pitabrød og meget mere.

Hvad er Aquafabe?

Aquafaba er oversat til hverdagssprog kikærtevand, dvs. det vand, kikærter ligger i, når du køber kikærter på dåse, eller er tilbage, hvis du koger dine kikærter selv. Aquafaba har nogle helt fantastiske egenskaber og kan eksempelvis piskes stive ligesom æggehvider og er derfor en meget billig og unik råvarer i det, især, veganske køkken. Jeg ved godt, at man kan tænke “det kan aldrig blive godt”, når man først åbner en dåse kikærter og lugter til vandet, de ligger i, men lad dig ikke afskrække af det, for duft og smag forsvinder, når du arbejder med det, selvfølgelig lidt afhængigt af hvad du bruger det til.

Prøv også min æretedip med avocado, som er antiinflammatorisk.

Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavet vegansk mayonnaise

Vegansk mayonnaise - opskrift på en vegansk mayonnaise, der kun tager 5 minutter at lave

Ingredienser

Vegansk mayonnaise

  • 2 dl solsikkeolie
  • ½ dl aquafaba (kikærtevand)
  • ½ tsk. citronsaft
  • ½ tsk. dijon sennep
  • Smag til med salt

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i et glas eller en skål med høje kanter.
  • Blend det hele sammen med en stavblender i nogle sekunder.
  • Smag mayonnaisen til med salt, citronsaft og sennep.
  • Opbevar mayonnaisen på køl i en tætlukket beholder.