Vegetarisk blinis

Vegetarisk blinis - nytårsforret

Disse fine og lækre blinis med smøreostcreme, sprøde kikærter og bagte tomater, toppet med lidt rødløg og dild, er den perfekte appetizer eller lille forret. Servér dem evt. med et glas bobler til nytårsaften under dronningens nytårstale eller til en anden særlig lejlighed eller blot en dag, du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Lav vegetarisk blinis i forvejen

Retten er simpel at lave, men ser fornem ud og kan laves i god tid. Hvis du laver retten en dag i forvejen, skal du blot huske at skære nogle friske rødløg og varme pandekagerne, kikærterne og tomaterne let op inden de anretning, da pandekagerne ellers kan virke lidt tørre, og så gør det også tomaterne mere lækre og kikærterne dejlig sprøde igen.

Og nu vi er ved nytåret, vil jeg også anbefale dig, at prøve min lækre sunde kransekage 🥳🤗

Godt nytår
Cathrine 🥰

Vegetarisk blinis - nytårsforret

Vegetarisk blinis - opskrift på lækre blinis med bagte tomater og sprøde kikærter

Ingredienser

Topping

  • 240 g kikærter, kogte (evt. fra dåse)
  • ½ spsk. smagsneutral olie
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. sød paprika
  • 19 stk. cherrytomater
  • 200 g neutral smøreost
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. mælk
  • Salt og peber
  • ½ rødløg
  • 1 håndfuld dild

Små pandekager

  • 1 æg
  • 1 ¼ dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 50 g boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ⅛ tsk. salt
  • 10 g smør

Sådan gør du: Topping

  • Vend kikærterne i olien med salt, spidskommen og sød paprika, og kom dem på en bageplade.
  • Bag kikærterne i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
  • Halvér cherrytomaterne, og kom dem på en bageplade med skrællen nedad.
  • Bag cherrytomaterne i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 20 minutter.
  • Kom smøreosten i en skål sammen med pressede hvidløgsfed og mælk.
  • Smag smøreostecremen til med salt og peber.
  • Hak rødløget i meget fine tern, og vask og hak din dild.
  • Når pandekagerne er klar, anrettes de med den forberedte topping.

Sådan gør du: Pandekager

  • Pisk alle ingredienserne, på nær smør, sammen.
  • Steg små pandekager (ca. 1 spsk. dej pr. pandekage) på en middelvarm pande i lidt smør.

Noter

  • Hvis du ønsker en vegansk udgave, kan du undlade æg og komme lidt mere væske i dejen samt lave en creme af vegansk smøreost eller avocado i stedet.