Verdens bedste boller
Glutenfri bagning
Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig yeast tørgær (16,50 kr.) og fiberhusk (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfri boller luftige indeni og sprøde udenpå. Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på glutenfri chiaboller. God fornøjelse 💛
Verdens bedste boller - Opskrift på sprøde, sunde og glutenfri boller
Ingredienser
Chia-blanding
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 dl vand
Verdens bedste boller
- 1 spsk. olie f.eks. kokosolie eller olivenolie
- 3 dl lunkent vand
- 200 g glutenfri mel f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- 2 spsk. frø og kerner f.eks. hørfrø og solsikkekerner
- 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chia-blanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig i 10 minutter.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 små boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast. Drys med lidt ekstra mel.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Jeg er helt på halen over de her boller 🙂 De holder ikke længe her i huset, for de er simpelthen SÅ lækre! Jeg har byttet solsikke og hørfrø ud med hampefrø – mega lækkert.
Det er virkelig verdens bedste glutenfri boller. De er nemme at bage og smager rigtig godt! 🙂
Verdens bedste boller! ❤
De blev vildt gode! Den opskrift skal helt sikkert gemmes i hjemmearkivet under favoritter! Tak!
Jeg bagte dem tidligere i dag, og de smagte vanvittigt godt! Hele familien var meget begejstrede 😉
De har været sikre vindere herhjemme de sidste par år. Jeg får næsten lige så gode resultater på alm gær , når jeg er løbet tør for tørgær..
Tak for dejlig inspiration .
Endnu en gang tak for en lækker opskrift på glutenfri boller. Jeg bruger en ske, når de skal på bagepladen, så er det nemmere 🙂
Tak for din opskrift. Endelig lykkes det mig at bage boller, der ligner og smager af boller. De smager bare så godt og er dejlig sprøde og lækker luftige 🙂
Lavede dine boller igen her til morgen. De bliver altid vildt gode!! Jeg tilsætter ofte sesamfrø eller ekstra chiafrø på toppen 🙂
1.000 tak for nogle fantastiske morgenboller. Vi elsker dine glutenfri brød opskrifter 🙂
Tak for skøn opskrift! Min mand siger, at de er de bedste glutenfri boller, han har smagt, så nu køber jeg ikke længere boller og brød til ham men bager dem her.
Jeg koldhæver dejen. Vi er ikke så “fancy” i provinsen, så jeg bruger bare almindeligt tørgær fra gængse supermarkeder og loppefrøskaller fra Søstrene Grene 😉 Det fungerer fint. Jeg tilsætter desuden ca. 1,5 spsk flydende honning.
Af hjertet TAK for dine glutenfri opskrifter. Jeg har tidligere kun formået at lave boller uden fylde, men med det anbefalede gær og dine opskrifter, smovser jeg nu i nybagt lækre boller som hele familien elsker!
Jeg har bagt bollerne og de er super gode.
Kan man fint fryse dem, og så varme dem – Har I erfaring med det, om de stadig bliver sprøde?
Kære Lena 🙂 Ja – jeg fryser dem og varmer dem op. De er nemlig også bedst, når de bliver lunet eller ristet efter frys. Kh Cathrine
Hejsa – tak for din opskrift på boller, som jeg er igang med bage lige nu:-)
Jeg undre mig over bagetiden – 45 min. ved 200 g. – kan det passe?
Hej Henriette 🙂 Glutenfri bagning kræver altid ekstra bagetid end normal bagværk. Vi anbefaler dog altid, at du løbende holder øje. Vh Cathrine
Skal chia blandningen tilsættes med de 1,5 dl væske? Eller er det kun chia frøerne?
Hej Hassan. Chia-blandingen består af både chiafrø og vand og skal stå i blød (pkt. 1). Vh Cathrine 🙂
Kan man mon tilsætte valnødder i dejen ? 🙂
Kære Susanne 🙂 Jeg tænker, at de skal være fint hakket – ligesom frø og kerner, så de ikke ødelægger den glutenfri dej. Hvis det ikke havde været en glutenfri opskrift, ville det ikke være en udfordring, men glutenfri bagning er sværere og kræver øvelse. Kh Cathrine
Hej Cathrine 🙂 Kan man bruge noget andet end HUSK? Det er virkeligt svært for mig at få ned.
Kære Tove-Marie 🙂 I denne opskrift vil det ikke være muligt at få samme luftige resultat – og jeg synes personligt ikke, at det kan ikke smages, da det er bageversionen. Kh Cathrine
Jeg har forsøgt at bage bollerne, da jeg efter afkøling skar dem over over de meget “klæg”/klistret indeni. Hvad har jeg gjort forkert?
Hej Hanne 🙂 Det er noget anderledes at bage glutenfrit. Derfor kan man ikke benytte samme bageprincipper, som man kender fra en normal bolledej. Det kan skyldes, at de har fået for lidt – og de har fået for meget varme udenpå først, så de ikke nåede at blive færdigbagt inden (hvis de altså var brune, da de kom ud). Kh Cathrine
Superlækre boller. Kan helt klart anbefales 😀