Rødbederisotto ♥ Denne cremede risotto med rødbeder er både vegansk, glutenfri og antiinflammatorisk. Jeg er VILD med rødbedens farve og smag. På min Yogaretreats anbefaler jeg VARM YOGAMAD, fordi maden giver ro og varm samt virker beroligende. Rødbederisotto er helt ideel efter en dejlig Yin eller Yang yogaklasse – og kan spises sammen med en salat, hvis du lidt have lidt ekstra at tykke i.
Se også:
Online Yoga – Online Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Rødbeder styrker fordøjelsen
Der er et hav af skønne benefits i den lyserøde rodfrugt. Rødbeder er rig på kostfibre, hvorfor rødbeder styrker fordøjelsen og giver dig en lang (og rar) mæthedsfornemmelse. Derudover indeholder rødbeder betanin, der giver den røde farve. Det er ikke alle, der kan nedbryde betanin, hvilket medfører til lyserødt tis. Er du også én af dem? ❣ De høje niveauer af vitaminer, mineraler, folsyre og kalium er også vigtige for kroppens funktioner. Vidste du, at kalium kan sænke blodtrykket samt mindske risikoen for depression?
Opskriften er lavet på helt simple ingredienser fra naturen, der giver smag, fylde og rundhed. Jeg kan på den varmeste anbefale dig at bruge Urtekrams økologiske arborio risottoris, der er klistrer lækkert sammen. Om få dage deler jeg flere risottoopskrifter lavet på samme risottoris.
Køb arborio risottoris her →
Rødbederisotto – Opskrift på lækker og vegansk risotto med rødbede
Rødbederisotto
Ingredienser
Rødbederisotto
- ½ bladselleri
- 2 fed hvidløg
- ½ løg
- 1 tsk kokosolie
- 150 g rødbede revet
- 2 dl arborio risottoris
- ½ dåse kokosmælk 200 ml
- 1 tsk urtebouillon
- 4 dl vand
- ½ lime
- havsalt
Topping
- ristede kokoschips
- friske beder
Sådan gør du
- Skræl, snit og hak bladselleri, hvidløg og løg fint. Varm kokosolie i en stor gryde. Svits bladselleri, hvidløg og løg i et par minutter. Tilsæt reven rødbede og risottoris.
- Tilsæt kokosmælk og lad det koge op.
- Tilsæt urtebouillon og vand lidt efter lidt. Lad dine risotto-ris suge væsken, inden du hælder mere vand i. Dette tager ca. 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører rundt i risene og sørger for, at de ikke koger tør. Hæld maks én dl vand i hver gang. Når det sidste vand er tilføjet, skulle risene gerne med "al dente" (til tanden). Hvis du ønsker mindre bid, kan du koge dem lidt mere og evt. tilføje lidt mere væske.
- Slutteligt smagen din lækre rødbederisotto med saften fra en halv lime og havsalt.
- Serveres med sprøde kokoschips, der giver lidt knas til retten - og understøtter kokossmagen.
Noter
Nyd rødbederisottoen i sofaen med tæppe, stearinlys og ro. Så har du fundet den rette søndagsstemning!
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>