Vegansk og sund nutella – lavet på sprøde hasselnødder 😋 Min cremede Nutella er et hit på brunchbordet! Den er så nem at lave – du skal kun bruge fem ingredienser! Smør Nutellaen på hjemmebagte boller, pandekager eller sprøde vafler, eller top dine muffins eller is med lækker nøddecreme! Spis dig GLAD med verdens nemmeste og lækreste Nutella! Stil den på køl efter brug, så du har cremet Nutella resten af ugen.
Denne nutella er uden sukker og kun sødet med dadler og agavesirup og selvfølgelig uden tilsætningsstoffer og E-numre, som der tit er i de færdiglavede produkter, du køber. Hvis du vil have en endnu sundere udgave af Nutella, kan du prøve min proteinrige Nutrella-hummus, som har en lidt tykkere konsistens og er lavet på mættende og sunde kikærter.
Se også:
Yoga Retreat på Zanzibar >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, Yin Yang Yoga, meditationer og mindfulness >>
Opskrift på sund nutella
Sund nutella
Ingredienser
- 200 g hasselnødder
- 1-2 dl havremælk
- 8 stk dadler
- 4-5 spsk kakaopulver
- 2-4 spsk agavesirup
Sådan gør du
- Rist hasselnødder på en tør pande i cirka 10 minutter, til de har fået lidt farve.
- Lad hasselnødderne køle lidt af.
- Læg hasselnødderne på et viskestykke, og pak viskestykket sammen om nødderne.
- Massér hasselnødderne, mens de er inde i viskestykket, så den yderste skal gnides af.
- Læg nødderne i en foodprocessor, og blend dem til helt fint mel.
- Tilsæt dadler, kakao, agavesirup og havremælk, og blend det sammen.
- Tilsæt lidt mere havremælk, hvis Nutellaen skal være mere flydende.
- Smag evt. din hjemmelavede Nutella til med lidt ekstra kakao og agavesirup.
- Opbevar din sunde Nutella i en lufttæt beholder, og stil den på køl - den kan holde i cirka syv dage i køleskabet.
Noter
TIP! Hvis du vil have en lidt mere crunchy Nutella, kan du hakke hasselnødderne lidt grovere eller tilsætte lidt ekstra grofthakkede hasselnødder.
Spis Nutellaen på:
Verdens bedste glutenfri gulerodsboller >>
Glutenfri chiaboller >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Tak for en lækker opskrift, Cathrine!