Jeg har lavet verdens bedste opskrift på vegetarisk Butter chicken, hvor jeg har skiftet kylling ud med lækre grøntsager med bid i! Denne vegetariske Butter chicken er lavet med butterbut-græskar, kartofler og masser af antiinflammatoriske krydderier, der giver retten ekstra smag og samtidig styrker kroppen indefra. Den er lige så cremet og lækker som en traditionel Butter chicken, men den er tilsat vigtige ingredienser, som styrker immunforsvaret og har en antiinflammatorisk effekt i kroppen. Du kan både spise retten med eller uden ris eller skifte ris ud med lækkert naanbrød. Den smager også dejligt med for eksempel hvid quinoa, som tilfører retten sunde proteiner.
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
Nem aftensmad med vegetarisk Butter chicken
En traditionel Butter chicken kræver en del forberedelsestid, da kyllingen skal marineres dagen før, retten skal serveres. Denne lækre vegetar-opskrift kan du have klar på maks. 40 minutter! Det eneste, du skal gøre, er at snitte grøntsagerne, tilsætte ingredienserne lidt efter lidt og lade det simre, så retten trækker smag fra de mange smagfulde ingredienser og krydderier.
Jeg elsker det indiske køkken, og jeg har fået så meget inspiration til sunde og lækre indiske retter fra min egen yogauddannelse og mine yogarejser til Indien. Der er så mange lækre vegetarretter i Indien og denne vegetariske Butter chicken smager (efter min mening) endnu bedre end den traditionelle udgave med kylling!
Opskrift på sund vegetarisk Butter chicken
Denne opskrift er både sund, nærende og antiinflammatorisk! Med få krydderier og sunde ingredienser kan du styrke dit immunforsvar, holde dig sund og rask og spise dig glad! Denne vegetariske Butter chicken er fyldt med antiinflammatoriske ingredienser som ingefær, karry, hvidløg og tomater. Læs mere om antiinflammatorisk kost her >>
Vegetarisk Butter chicken
Ingredienser
- 1 butternut græskar
- 8 kartofler
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- ½ rød chili
- 8 cm ingefær
- 1 dåse tomatpuré
- 2-3 spsk. ghee (kan erstattes med smør)
- 4 spsk. sojafløde (kan erstattes med madlavningsfløde)
- 1 kokosmælk
- 2-3 tsk. stærk karry
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chilipulver
- havsalt og peber
- Evt. ris til servering
Topping:
- 100 g neutral yoghurt
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 håndfuld cherrytomater
Sådan gør du
- Skyl, halvér, og udhul butternut-græskaret, og skær det i små tern.
- Skyl, og rens kartoflerne, og skær dem i små tern.
- Steg græskar og kartofler i en gryde med lidt olie i fem minutter.
- Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og lad det stege videre i to minutter.
- Tilsæt revet ingefær, finthakket chili, chilipulver, spidskommen og karry, og lad det hele stege i 5-7 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré, ghee og fløde, og lad det simre, til alle grøntsager er møre.
1 kommentar
Jeg elsker også de krydrede og gerne stærke retter. Tak for en skøn opskrift 🙂