Sund, lækker og smagfuld bønnebrownie med nødder, frugt, kaffe og chokolade 😋 Måske synes du ikke, bønner og brownie hører sammen, men lov mig, du prøver denne brownie – Bønnerne er nemlig kun med til at give brownien sunde proteiner og struktur. Brownien smager dejligt at chokolade med et tvist af mokka. Den er fyldt med knasende nødder og toppet med frugt fyldt med antioxidanter – En lækker og mindfuld dessert, som indeholder gode ting for kroppen.
Bønnebrownie med kaffe og nødder – Svampet, knasende og sund!
Bønnebrownie med kaffe og nødder
Ingredienser
Bønnebrownie
- 2-3 dl havremel
- 1 dåse sorte bønner
- 2 tsk bagepulver
- 2 æg
- 1 økologisk appelsin
- 2 spsk agavesirup
- 80 g mørk chokolade
- 2 dl hasselnødder
- 30 g smør
- 1 spsk kaffe
- 1½ dl plantemælk
- 2 spsk peanutbutter
- 1 dl kakao
Topping
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld granatæblekerner
- Lidt mørk chokolade
- Lidt hasselnødder
- Lidt appelsinskal
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
- Sæt 1 dl vand over i en elkedel, og opløs 1 spsk. kaffe i det kogende vand.
- Hæld de sorte bønner i en minihakker eller en foodprocessor, og blend dem sammen med smør og æg.
- Blend det meste chokolade og alt melet sammen med bønnerne - gem lidt chokolade til pynt, som du hakker i grove tern.
- Tilsæt kaffe, peanutbutter, kakao og agavesirup, og hæld lidt mælk i, så dejen kan blendes helt jævn.
- Hak hasselnødder groft, og vend de fleste nødder i dejen - gem lidt nødder til topping.
- Smag dejen til med revet appelsinskal, lidt appelsinsaft og evt. lidt mere kakao - gem lidt revet appelsinskal til pynt.
- Hæld dejen i en bageform med bagepapir, og fordel den jævnt.
- Top brownien med hakkede hasselnødder, blåbær, granatæblekerner, hakket chokolade og revet appelsinskal.
- Bag brownien i 20 minutter.
- Sæt brownien på køl, og lad den køle helt af, inden du serverer den. Den kan holde sig på køl i næsten en uge!
Noter
TIP! Pynt brownien med dine yndlingstoppings. Den smager også rigtig godt med hindbær på toppen.
Prøv også:
Verdens bedste brownie med frosting >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Den er sørme lækker!!! Tak for endnu en fantastisk opskrift