Cathrine laver hundestræk på lilla yogamåtte på bro ved havet

22. september 2021

Chanting

Hvad er chanting?

Chanting er en syngende yogaform, hvor stemmen bruges til mantra-sang. Chanting bruges indenfor flere forskellige yogaformer, herunder Bhakti, Jivamukti og Kundalini. Chanting er lydhealing! Gennem mantra-sang udsendes vibrationer, som åbner op for energierne i kroppen. Det handler om at skabe forening mellem krop, sind og sjæl. Det er meget normalt, at en yogaklasse starter og slutter med 1-3 fælles “Aum”. Dette bruges til at balancere energien samt skabe en følelse af fælleskab. Chanting er en mere spirituel praksis, som stammer fra Indien! Det menes, at lyden har en healende effekt på krop, sind og sjæl. Chanting skaber fokus, større bevidsthed og får sindet til at slappe af.

Mine yogastilarter – yin yoga, yang yoga og mindfulness meditation

Yin yoga

Yin yoga er en groundende og meditativ yogapraksis. Yin yoga består af lange, dybe og blide bindevævsstræk, hvor stillingerne holdes i 3-7 minutter. Klassisk yin yoga handler blandt andet om blidhed, langsomhed, at give slip, energiflow, nærvær og selvaccept. Det er en opdagelsesrejse i dit indre liv, hvor du sætter tempoet ned og skruer op for nærværet, stilheden og nuets kraft.

Yang yoga

Yang yoga er en dynamisk, styrkende og energifuld yogapraksis. Yang yoga er som en bevægende meditation, hvor du glider fra stilling til stilling i et meditativt, langsomt flow. Mens yin er det stabile, beroligende og afstressende, er yang i højere grad det aktive, bevægende og styrkende. De dynamiske yogastillinger skaber varme, puls og styrke i kroppen og hjælper dig med at finde din indre power, energi, klarhed og viljestyrke.

Mindfulness meditation

Mindfulness meditation er en metode til at stilne sindet gennem fokus, koncentration og opmærksomhed. Når vi træner sindet, lærer vi at være til stede i nuet og at give slip på tankemylder og alt det, der forstyrrer sindet. Det er en træning i at være i stilheden, blive bevidst og komme ind i en tilstand af væren. Når vi bliver mere mindfulde, bliver vi også bevidste om, hvad der tapper os for energi – og hvad der giver os energi. På den måde rykker vores meditationspraksis også ind i vores virkelige liv, hvor vi begynder at handle mindfuldt og tage mindfulde, selvkærlige beslutninger.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.