Røntgenbillede af rygsøjle og bækken

25. september 2017

Den bedste seng til ryggen

I dag er det over tre måneder siden, at jeg fik klar besked hos kiropraktoren. Jeg har et stærkt budskab til dig, der lider af kroniske smerter. Du må ikke give op.  Jeg har lidt af rygsmerter i over femten år. “Kan jeg få scannet min ryg?” Alle praktiserende læger har afvist, opgivet eller endda nedgjort mig. Der var intet at gøre. “Det er helt normalt at have lidt ondt i ryggen. Det har 75 % af befolkningen mindst en gang årligt.”

Sådan har svaret lydt fra tre uafhængige læger, der alle afviste mit brændende ønske om at få foretaget en røntgenundersøgelse. Smerterne forsvandt pludseligt, da jeg var på Bali. Det var en befrielse, men de kom gradvist tilbage igen. En læser skrev, at det kunne være gigt eller kræft i rygsøjlen. Jeg mødtes med min revisor. Vi fik omgående tegnet fast massage- og kiropraktorordning i mit firma. Efter en times grundig undersøgelse, røntgen og scanning fik jeg endelig stillet en diagnose.

“Dit højre ben er 11 mm. længere end venstre. Det har givet dig Scoliose (s-formet ryg på tværs) og høj Schauermann (s-formet ryg på langs). Ingen gigt eller kræft.” Selvom det var en omfattende diagnose at få, føltes det lettende. Nu kunne jeg langt om længe få skræddersyet hjælp. Det er ikke muligt at ændre strukturen på min rygsøjle, da den er vokset skævt gennem puberteten. Det er også en dårlig idé at få lavet indlæg i skoene, da jeg er fuldtidsyogalærer og går meget på bare fødder.

God søvn, yoga samt funktionel træning er vejen frem!

Den bedste seng til ryggen

Den bedste seng til ryggen

For mig er dårlig søvn lig med dårlig ryg, hovedpine og væske i kroppen. At finde den bedste seng til ryggen har været omvæltende for min søvn. Det er til dels farligt at have SÅ fantastisk en seng derhjemme, når jeg rejser så meget. Vidste du, at det kan give rygproblemer, hvis din skulder ligger højere end hoften? Ryggen skal optimalt set ligge i et T, når du sover på siden, hvilket min kiropraktor også har pointeret. Min kæreste og jeg fik en dybdegående vejledning hos Sengespecialisten på Gammel Kongevej. Det er vigtigt at huske på, at Sengespecialistens eksperter ved alt om at vælge den rigtige seng. Jeg kan på det varmeste anbefale dig at besøge din lokale butik og få samme gode vejledning. Det er helt gratis, og du behøver ikke købe ny seng, dyne eller hovedpude. At købe en ny seng er en stor (og kostbar) beslutning. Det kan være en god idé at sove på beslutningen, inden du smider den gamle seng ud.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.