Græskarmos er fyldt med varme og smag❤️ Jeg elsker efterårets magi og lækre grøntsager! Hokkaido græskar tilfører efteråret sødme, og så er det fyldt med blandt andet A-, B-, og C-vitaminer, som styrker dit immunforsvar og modvirker inflammationer i de kolde efterårs- og vintermåneder. Det søde hokkaido græskar gør mosen cremet og mild, og græskarmosen er perfekt som tilbehør eller som hovedelement i dit måltid. Brug for eksempel mosen som tilbehør til din din aftensmad eller salat eller som dip til grøntsagsstænger, bagte rodfrugter eller sprøde bønnefritter.
Tip! Du kan tage græskarkernerne fra og bruge dem som topping til en lækker salat. Rens dem for græskarkød, kog dem i vand, og bag dem i ovnen på en bageplade i cirka 30 minutter med lidt olie og salt, til de er sprøde.
Se også:
Yoga Retreat på Møn >>
Yogauddannelse på Bali >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Græskarmos – Opskrift på græskarmos med parmasan og hokkaido
Græskarmos
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 1 tsk smør
- ½ bundt frisk timian og salvie eller oregano og basilikum
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1-2 dl fløde
- 1-2 dl parmesan
- 1 håndfuld mandler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Halvér dit hokkaido græskar, fjern kernerne, og rens det. Læg de to halve græskarstykker på en bageplade med indersiden opad, og smør græskarstykkerne ind i olivenolie og havsalt. Bag græskarstykkerne i cirka 25 minutter, til de er bløde og møre, og skær dem derefter i mindre stykker.
- Hak krydderurter, løg og hvidløg, og svits dem på en pande. Tilsæt fløde, og lad det koge op.
- Blend græskarstykkerne med flødeblandinden, hæld det tilbage over i en gryde med let varme, og smag til med parmesan, havsalt og peber.
- Pynt græskarmosen med ekstra krydderurter eller saltede mandler.
Prøv også:
Hokkaido fritter >>
Græskargryde med hokkaido og røde linser >>
Spicy græskarsuppe >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Kan anbefales som tilbehør til aftensmaden 🙂