Glutenfri og sund grøntsagstærte fyldt med smag! 🌱 Tærten er krydret med dejlige krydderier og tilsat proteinrigt hytteost, som giver tærten struktur og gør den mættende🙏🏻 Grøntsagstærten er toppet med parmesan, som gør den ekstra sprød og cremet! Jeg har lavet denne opskrift simpel med porrer, rødløg og løg, men du kan sagtens tilføje dine yndlingsgrøntsager, og toppe din tærte med farverigt grønt.
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
Grøntsagstærte – Glutenfri og sund grøntsagstærte med hytteost
Grøntsagstærte
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g rismel
- 100 g quinoamel eller mandelmel eller kikærtemel
- 2 æg
- 1 tsk havsalt
- 40 g smør
- 1 tsk gurkemeje
- 1 spsk olivenolie
- 2-4 spsk vand
Tærtefyld
- 3 æg
- 4 spsk hytteost
- 3 porrer
- 1 rødløg
- 1 løg
- 1 dl parmesan
- 1-2 spsk sennep
- 1 tsk oregano
- havsalt og peber
- ½ dl fløde
Sådan gør du
- Hæld rismel og quinoamel i en skål, og smuldr smør ned i melet med fingerene.
- Tilsæt æg, olivenolie, lidt vand, salt, gurkemeje, og rør det hele sammen i en røremaskine eller i en skål.
- Tilsæt lidt vand, hvis dejen er for tør, eller lidt mel, hvis den er for våd. Ælt dejen med hænderne til sidst, så den samler sig.
- Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet, og tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Skær løg og porrer i tynde ringe, og steg det på en pande med lidt olivenolie, så grøntsagerne bliver let gyldene.
- Kom løg og porrer i en skål, og tilføj hytteost, fløde, parmesan, sennep, oregano, salt og peber.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud imellem to stykker bagepapir, så den passer til din tærteform.
- Læg dejen over i tærteformen med bagepapir i bunden, og form dejen op mod kanten.
- Sæt dejen i ovnen i otte minutter, så bunden bliver bagt let.
- Tag tærtebunden ud af ovnen, og fordel fyldet jævnt på toppen.
- Bag tærten i 25-30 minutter, mens du holder øje med den, så den ikke brænder på.
- Riv en smule mere parmesan ud over tærten, så snart den kommer ud af ovnen, og servér den varm.
Prøv også:
Sund æbletærte med knasende crumble-bund >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Super lækker tærte til aftensmad! Kan anbefales på madplanen!