Grøntsagstærte

Grøntsagstærte - Opskrift på glutenfri, sund grøntsagstærte med hytteost

Glutenfri grøntsagstærte

Glutenfri og sund grøntsagstærte fyldt med smag! 🌱 Tærten er krydret med dejlige krydderier (gurkemeje, oregano, havsalt) og tilsat proteinrigt hytteost, som giver tærten struktur og gør den mættende🙏🏻Grøntsagstærten er toppet med parmesan, som gør den ekstra sprød og cremet! Jeg har lavet denne opskrift simpel med porrer, rødløg og løg, men du kan sagtens tilføje dine yndlingsgrøntsager, og toppe din tærte med farverigt grønt.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på knuste kartofler med hvidløg eller æggesalat med hytteost. God fornøjelse 💛

Grøntsagstærte - Opskrift på glutenfri, sund grøntsagstærte med hytteost

Grøntsagstærte - Opskrift på glutenfri grøntsagstærte med hytteost

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g rismel
  • 100 g quinoamel (eller mandelmel)
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. havsalt
  • 40 g smør
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2-4 spsk. vand

Tærtefyld

  • 3 stk. æg
  • 4 spsk hytteost
  • 3 stk. porrer
  • 1 stk. rødløg
  • 1 stk. løg
  • 1 dl parmesan
  • 1-2 spsk. sennep
  • 1 tsk. oregano
  • 0,5 tsk. havsalt
  • ½ dl fløde

Sådan gør du

  • Hæld rismel og quinoamel i en skål, og smuldr smør ned i melet med fingerene.
  • Tilsæt æg, olivenolie, lidt vand, salt, gurkemeje, og rør det hele sammen i en røremaskine eller i en skål.
  • Tilsæt lidt vand, hvis dejen er for tør, eller lidt mel, hvis den er for våd. Ælt dejen med hænderne til sidst, så den samler sig.
  • Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet, og tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Skær løg og porrer i tynde ringe, og steg det på en pande med lidt olivenolie, så grøntsagerne bliver let gyldene.
  • Kom løg og porrer i en skål, og tilføj hytteost, fløde, parmesan, sennep, oregano, salt og peber.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud imellem to stykker bagepapir, så den passer til din tærteform.
  • Læg dejen over i tærteformen med bagepapir i bunden, og form dejen op mod kanten.
  • Sæt dejen i ovnen i otte minutter, så bunden bliver bagt let.
  • Tag tærtebunden ud af ovnen, og fordel fyldet jævnt på toppen.
  • Bag tærten i 25-30 minutter, mens du holder øje med den, så den ikke brænder på.
  • Riv en smule mere parmesan ud over tærten, så snart den kommer ud af ovnen, og servér den varm.