Knuste kartofler med hvidløg

Knuste kartofler med hvidløg, krydderurter og saltflager - Opskrift

Synes du, at kartofler kan være en ensformig spise? Så prøv denne knuste kartofler med hvidløg, persille og saltflager – du vil ikke fortryde det! For selvom kartofler i sig selv ikke har så meget smag, kan de stadig nydes på et utal af lækre måder uden det store arbejde – og denne opskrift er ingen undtagelse. Jo mere vi kan tilberede vores kartofler på en lækker måde, des større er sandsynligheden også for, at vi efterlever anbefalingen om at spise kartofler flere gange om ugen (gerne hvad der svarer til ca. 100 gram om dagen), når man ellers spiser planterigt og varieret. Disse kartofler kan enten serveres som en selvstændig snack (fx med hummus eller tahindressing som dyppelse) eller som tilbehør til enhver ret.

Knuste kartofler med hvidløg, krydderurter og saltflager - Opskrift
5 baseret på 1 anmeldelser

Knuste kartofler med hvidløg - Opskrift på sprøde, knuste kartofler med krydderier

Ingredienser

Knuste kartofler

  • 10 stk. kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 tsk. kokosolie
  • 1-2 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader (almindelig ovn).
  • Vask og skrub kartoflerne grundigt.
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter (afhængigt af deres størrelse). Kartoflerne er færdige, når de er let møre, så de kan mases. De må ikke være helt gennemkogte.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og mas dem let med en gaffel (hvis de smuldrer, så prøv om du kan mase dem let med bunden af et glas).
  • Pres hvidløgene 2 gange i en hvidløgspresser for at få det fint, og hak ligeledes persillen helt fint.
  • Bland kokosolie (let smeltet) med hvidløg og persille, og smør det ud på kartoflerne.
  • Drys lidt flagesalt på kartoflerne, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter. Kig gerne til dem undervejs.
  • Tip! Du kan også bruge andre krydderurter, hvis du har andre favoritter.