Hasselback kartofler

Hasselback kartofler
Kartofler behøver på ingen måde at være en kedelig spise. De kan nemlig nydes på et utal af måder – blandt andet i denne skønne hasselbagte udgave! Ifølge de officielle kostråd anbefales det, at vi lader kartofler indgå i vores måltider flere gange om ugen, og at vi spiser ca. 100 gram om dagen, hvis man ellers spiser planterigt og varieret. Kartofler er nemlig rige på C-vitamin og giver en rigtig god mæthedsfornemmelse på få kalorier. Så du kan med god samvittighed nyde disse sprøde hasselbagte kartofler som tilbehør til din aftensmad!
Hasselback kartofler

Hasselback kartofler - Opskrift på sprøde kartofler i ovnen

Ingredienser

Hasselback kartofler

  • 10 stk. kartofler (mellemstore)
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 1 håndfuld persille
  • 0,5 dl hasselnødder
  • 0,5 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem. Skær riller i kartoflerne på langs.
  • Smør kartoflerne godt ind i olie.
  • Vask og hak persillen fint. Kom persille og salt i rillerne i kartoflerne.
  • Bag kartoflerne på en bageplade i ovnen i ca. 25 minutter (eller til de er let møre).
  • Hak nødderne groft, og kom dem i rillerne i kartoflerne.
  • Bag kartoflerne i yderligere 10-15 minutter til nødderne er let sprøde.
  • Drys lidt friskhakket persille og flagesalt på kartoflerne inden servering.