Sund æbletærte

Glutenfri æbletærte
Sund æbletærte med crumble-bund! Jeg elsker at bage med æbler om efteråret, og denne æbletærte er oven i købet sund og glutenfri – lavet på mandelmel og havremel. Denne æbletærte er lidt anderledes fra almindelige æbletærter, da bunden får en crumble-agtig konsistens, og den smager helt fantastisk sammen med de søde, bagte æbler på toppen.


Tip!

Brug nogle af årstidens danske æbler til din tærte, og servér med lidt vaniljeis til – det er min favorit! (Du kan også bruge creme fraiche eller letpisket flødeskum). Æbletærten smager allerbedst, når den er kølet lidt af, så den stadig er lun.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på citrontærte med marengs eller banankage. God fornøjelse 💛

Glutenfri æbletærte

Sund æbletærte - Opskrift på lækker, glutenfri og sund æbletærte

Ingredienser

Tærtefyld

  • 6 stk. æbler
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 stk. citron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 stk. æg

Tærtedej

  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokossukker
  • 160 g mandelmel
  • 200 g havremel
  • 100-150 g smør
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Start med at lave mørdejen (gerne med en røremaskine). Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen. Pisk derefter æg i en anden skål, og hæld melblandingen i. Smuldr smørret ned i skålen og pisk det hele sammen, så det bliver en jævn masse. Sæt dejen på køl i en skål, mens du laver fyldet.
  • Pisk æg, citron, citronskal, en halv stang vanilje, kardemomme, kokossukker, agavesirup og kanel sammen i en skål, og lad blandingen trække lidt. Skær alle æblerne i tynde både, og vend de fleste i skålen. Husk at gemme nogle skiver, så du kan pynte tærten med æbler.
  • Tag nu dejen ud af køleskabet, og rul den ud imellem to stykker bagepapir, så den bliver cirka to mm tyk. Læg dejen i et tærtefad, og bag den i 10 minutter i ovnen. Hvis der er dej til overs, kan du bruge den som pynt på toppen - form for eksempel et blad, eller lav en gitterformet top.
  • Tag tærten ud af ovnen, og fordel fyldet oven på bunden. Læg resten af æblebådene i et mønster som pynt på toppen, og bag tærten i 25-35 minutter. Hold øje med tærten imens, for det kan variere fra ovn til ovn, hvor længe den skal bage.
  • Lad æbletærten køle lidt af, så den er dejlig lun, og servér den med lidt vaniljeis til.