Sund æbletærte

Sund æbletærte - Opskrift på lækker, glutenfri og sund æbletærte

Sund æbletærte med crumble-bund! Jeg elsker at bage med æbler om efteråret, og denne æbletærte er oven i købet sund og glutenfri – lavet på mandelmel og havremel. Denne æbletærte er lidt anderledes fra almindelige æbletærter, da bunden får en crumble-agtig konsistens, og den smager helt fantastisk sammen med de søde, bagte æbler på toppen. Brug nogle af årstidens danske æbler til din tærte, og servér med lidt vaniljeis til – det er min favorit! (Du kan også bruge creme fraiche eller letpisket flødeskum). Æbletærten smager allerbedst, når den er kølet lidt af, så den stadig er lun.

Sund æbletærte - Opskrift på lækker, glutenfri og sund æbletærte

Sund æbletærte - Opskrift på lækker, glutenfri og sund æbletærte

Ingredienser

Tærtefyld

  • 6 stk. æbler
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 stk. citron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 stk. æg

Tærtedej

  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kokossukker
  • 160 g mandelmel
  • 200 g havremel
  • 100-150 g smør
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Start med at lave mørdejen (gerne med en røremaskine). Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen. Pisk derefter æg i en anden skål, og hæld melblandingen i. Smuldr smørret ned i skålen og pisk det hele sammen, så det bliver en jævn masse. Sæt dejen på køl i en skål, mens du laver fyldet.
  • Pisk æg, citron, citronskal, en halv stang vanilje, kardemomme, kokossukker, agavesirup og kanel sammen i en skål, og lad blandingen trække lidt. Skær alle æblerne i tynde både, og vend de fleste i skålen. Husk at gemme nogle skiver, så du kan pynte tærten med æbler.
  • Tag nu dejen ud af køleskabet, og rul den ud imellem to stykker bagepapir, så den bliver cirka to mm tyk. Læg dejen i et tærtefad, og bag den i 10 minutter i ovnen. Hvis der er dej til overs, kan du bruge den som pynt på toppen - form for eksempel et blad, eller lav en gitterformet top.
  • Tag tærten ud af ovnen, og fordel fyldet oven på bunden. Læg resten af æblebådene i et mønster som pynt på toppen, og bag tærten i 25-35 minutter. Hold øje med tærten imens, for det kan variere fra ovn til ovn, hvor længe den skal bage.
  • Lad æbletærten køle lidt af, så den er dejlig lun, og servér den med lidt vaniljeis til.