Cathrine laver yoga på Bali

22. september 2021

Hot yoga (Bikram yoga)

Hvad er hot yoga (bikram yoga)?

Bikram er en varm fornøjelse. Yogaformen praktiseres i et 40 graders varme med høj luftfugtighed, hvilket fremmer kroppens evne til at svede – og frigive affaldsstoffer. Du begynder at svede, inden yogaklasser starter! Varmen vil smidiggøre kroppens muskler, sener og led hurtigt. Flere oplever, at de kan komme ind i flere yogastillinger, hvilket kan være både positivt og negativt. Bikram varer 90 minutter og består af 26 bestemte yogastillinger (asanas) og åndedræts-øvelser (pranayama). Yogaformen er fysisk krævende og foregår i et hurtigt tempo. Hot Yoga er en mildere yogaform, hvor temperaturen er lavere, og yogaklasserne er meget varierende. Du kan gå til Hot Yin, Hot Flow og Hot Hatha.

Mine yogastilarter – yin yoga, yang yoga og mindfulness meditation

Yin yoga

Yin yoga er en groundende og meditativ yogapraksis. Yin yoga består af lange, dybe og blide bindevævsstræk, hvor stillingerne holdes i 3-7 minutter. Klassisk yin yoga handler blandt andet om blidhed, langsomhed, at give slip, energiflow, nærvær og selvaccept. Det er en opdagelsesrejse i dit indre liv, hvor du sætter tempoet ned og skruer op for nærværet, stilheden og nuets kraft.

Yang yoga

Yang yoga er en dynamisk, styrkende og energifuld yogapraksis. Yang yoga er som en bevægende meditation, hvor du glider fra stilling til stilling i et meditativt, langsomt flow. Mens yin er det stabile, beroligende og afstressende, er yang i højere grad det aktive, bevægende og styrkende. De dynamiske yogastillinger skaber varme, puls og styrke i kroppen og hjælper dig med at finde din indre power, energi, klarhed og viljestyrke.

Mindfulness meditation

Mindfulness meditation er en metode til at stilne sindet gennem fokus, koncentration og opmærksomhed. Når vi træner sindet, lærer vi at være til stede i nuet og at give slip på tankemylder og alt det, der forstyrrer sindet. Det er en træning i at være i stilheden, blive bevidst og komme ind i en tilstand af væren. Når vi bliver mere mindfulde, bliver vi også bevidste om, hvad der tapper os for energi – og hvad der giver os energi. På den måde rykker vores meditationspraksis også ind i vores virkelige liv, hvor vi begynder at handle mindfuldt og tage mindfulde, selvkærlige beslutninger.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.