Cathrine laver mindfulness i naturen

22. september 2021

Hvad er mindfulness?

Hvad er mindfulness?

Hvad er mindfulness? Begrebet mindfulness kommer fra den engelske oversættelse af sati fra det gamle indiske pali-sprog, der blev anvendt i buddhistiske skrifter. Sati kan oversættes til både mindfulness og heartfulness, da ordet for sind og hjerte har samme betegnelse på pali.

Mindfulness betyder bevidst nærvær og handler om at være til stede, nærværende og opmærksom i øjeblikket. At være til stede betyder, at du giver slip på det liv, der har været, og det liv, der kommer. Du er til stede i øjeblikket og mærker og sanser det, der sker lige nu. Når vi oplever ubehag, har vi en tendens til at søge væk fra os selv og vores krop for at undgå at mærke frygten og angsten. På samme måde har vi, i vores stræben efter et lykkeligere og bedre liv, en tendens til hele tiden at se frem eller tilbage i stedet for at finde lykken der, hvor vi er lige nu. Mindfulness er en måde at lære os at være til stede lige nu og her. At acceptere alt det, der er i øjeblikket.

Mine yogastilarter – yin yoga, yang yoga og mindfulness meditation

Yin yoga

Yin yoga er en groundende og meditativ yogapraksis. Yin yoga består af lange, dybe og blide bindevævsstræk, hvor stillingerne holdes i 3-7 minutter. Klassisk yin yoga handler blandt andet om blidhed, langsomhed, at give slip, energiflow, nærvær og selvaccept. Det er en opdagelsesrejse i dit indre liv, hvor du sætter tempoet ned og skruer op for nærværet, stilheden og nuets kraft.

Yang yoga

Yang yoga er en dynamisk, styrkende og energifuld yogapraksis. Yang yoga er som en bevægende meditation, hvor du glider fra stilling til stilling i et meditativt, langsomt flow. Mens yin er det stabile, beroligende og afstressende, er yang i højere grad det aktive, bevægende og styrkende. De dynamiske yogastillinger skaber varme, puls og styrke i kroppen og hjælper dig med at finde din indre power, energi, klarhed og viljestyrke.

Mindfulness meditation

Mindfulness meditation er en metode til at stilne sindet gennem fokus, koncentration og opmærksomhed. Når vi træner sindet, lærer vi at være til stede i nuet og at give slip på tankemylder og alt det, der forstyrrer sindet. Det er en træning i at være i stilheden, blive bevidst og komme ind i en tilstand af væren. Når vi bliver mere mindfulde, bliver vi også bevidste om, hvad der tapper os for energi – og hvad der giver os energi. På den måde rykker vores meditationspraksis også ind i vores virkelige liv, hvor vi begynder at handle mindfuldt og tage mindfulde, selvkærlige beslutninger.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.