Indisk curry med kokosmælk vækker mine indiske yogaminder! Her får du mit bedste bud på traditionel indisk curry med kikærter, der er lavet på kokosmælk og Garam Masala krydderi. Den indiske gryderet er både vegetarisk (faktisk vegansk!) og glutenfri. Indisk mad smager meget karakteristisk, sensorisk og stærkt. På min 30 dages yogarejse i Syd Goa levede jeg af karrygryder, dhal, tofu, ris, frugt og sprøde kikærtebrød. Opskriften er derfor inspireret af to indiske Cooking Classes. Særligt Masala-krydderiet vækker minder.
Se også:
Online Yoga Univers – Yin Yoga, Yin Yang Yoga, meditationer og Mindfulness >>
Yoga Retreat på Samsø >>
Yoga Retreat på Møn >>
Indisk mad – Garam masala
Garam masala er en indisk krydderiblanding, der i mine øjne er den allerbedste “curry” fra det indiske køkken. På min indiske yogarejse tog jeg selvfølgelig en masse skønne krydderier med hjem, der gav de vildeste smagsindtryk. Ordet ‘garam‘ betyder stærk, og ‘masala‘ er den generelle betegnelse for indiske krydderiblandinger, der bruges i de traditionelle Curries. Masala består typisk af koriander, spidskommen, kardemomme, kanel, ingefær og gurkemeje. Få opskriften på hjemmelavet Garam masala krydderi her →
Du kan også sagtens bruge dette færdigblandede Garam Masala krydderi. Servér retten med vilde ris, brune ris eller hvid quinoa. Alternativt kan du lave blomkålsris ved at blende blomkålsbuketter i en foodprocessor. På billedet ser du mine blomkålsris.
Indisk curry – Opskrift på indisk vegetar gryderet med kokosmælk
Indisk curry
Ingredienser
Indisk curry
- 2 spsk kokosolie
- 1 hvidløg
- 2 løg
- 2 cm. ingefær
- 2-3 spsk Garam Masala
- 2 dåse kikærter
- 2 dåse kokosmælk
- 1 spsk citronsaft
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 porre
- 1 håndfuld persille
Tilbehør
- 4 dl Quinoa*
Sådan gør du
- I en varm gryde med kokosolie sautéres finthakket hvidløg, løg og ingefær sammen med Garam Masala.
- Tilsæt drænet kikærter og lad det stege i 2 min.
- Tilsæt kokosmælk, citronsaft og hakkede grønsager.
- Lad det koge ind i ét minut ved middel varme, og lad det efterfølgende simre i 10 min.
- Smag til med salt.
- Servér retten med blomkålsris, brune ris eller hvid quinoa*
Noter
*Hvid quinoa: Skyl ca. 4 dl quinoa grundigt og hæld det i en gryde med dobbelt så meget vand (8 dl) og lidt havsalt. Lad det koge i ca. 15 min. ved svag varme under et låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af. Tjek evt. posens anvisning afhængig af hvilken type, du bruger.
Spis indisk curry med quinoa eller blomkålsris. Køb quinoa her >>
Indisk mad – Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>