Indisk curry med kokosmælk

vegetarisk indisk karrygryde med blomkålsris og frisk koriander
Indisk curry med kokosmælk vækker mine indiske yogaminder! Her får du mit bedste bud på traditionel indisk curry med kikærter, der er lavet på kokosmælk og garam masala krydderi. Den indiske gryderet er både vegansk og glutenfri. Indisk mad smager meget karakteristisk, sensorisk og stærkt. På min 30 dages yogarejse i Syd Goa levede jeg af karrygryder, dhal, tofu, ris, frugt og sprøde kikærtebrød. Opskriften er derfor inspireret af to indiske madlavningskurser.

 

Indisk curry med kokosmælk

Garam masala er en indisk krydderiblanding, der i mine øjne er den allerbedste “curry” fra det indiske køkken. På min indiske yogarejse tog jeg selvfølgelig en masse skønne krydderier med hjem, der gav de vildeste smagsindtryk. Jeg kan anbefale dette færdigblandede garam masala krydderi.

Servér retten med vilde ris, brune ris eller hvid quinoa. Alternativt kan du lave blomkålsris ved at blende blomkålsbuketter i en foodprocessor.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på indisk dahl eller afrikansk gryderet. God fornøjelse 💛

vegetarisk indisk karrygryde med blomkålsris og frisk koriander

Indisk curry med kokosmælk - Opskrift på vegetarisk, indisk karrygryde

Ingredienser

Indisk curry

  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 stk. hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 2 cm. ingefær
  • 2-3 spsk. garam malasa
  • 2 dåser kikærter
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. peberfrugt
  • 1 stk. porre
  • 1 håndfuld persille

Tilbehør

  • 4 dl hvid quinoa (kogt)

Sådan gør du

  • I en varm gryde med kokosolie sautéres finthakket hvidløg, løg og ingefær sammen med Garam Masala.
  • Tilsæt drænet kikærter og lad det stege i 2 min.
  • Tilsæt kokosmælk, citronsaft og hakkede grønsager.
  • Lad det koge ind i ét minut ved middel varme, og lad det efterfølgende simre i 10 min.
  • Smag til med salt.
  • Servér retten med blomkålsris, brune ris eller hvid quinoa*
  • *Hvid quinoa: Skyl ca. 4 dl quinoa grundigt og hæld det i en gryde med dobbelt så meget vand (8 dl) og lidt havsalt. Lad det koge i ca. 15 min. ved svag varme under et låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af. Tjek evt. posens anvisning afhængig af hvilken type, du bruger.