Bogen Langsom Livsstil af Karen Pallisgaard

23. september 2021

Langsom Livsstil af Karen Pallisgaard – boganbefaling

Langsom Livsstil er altså en skøn bog! Vi suser fra det ene til det andet og skal opnå alverdens ting på kort tid. Men gør det os virkelig lykkelige? Dét sætter Karen Pallisgaard spørgsmålstegn ved.

Langsom Livsstil af Karen Pallisgaard

Langsom Livsstil er det nye – eller i virkeligheden det gamle. Back to the roots. Karen Pallisgaard er dansk journalist, forfatter og yogalærer, og hun gør op med det faktum, at flere og flere mennesker i dag har alt for travlt.

”At have sindssygt travlt skal ikke honoreres. Det bør i stedet være et advarselssignal. Det er begrænset, hvor megen effektivitet du kan presse ud af en medarbejder, inden vedkommende – og således virksomheder – begynder at lide. At arbejde langsommere og at gøre tingene i deres rette tempo gør os på længere sig gladere, sundere, mere kreative, og vi vil lave færre fejl.”

Kunsten af få ro på

Karen skulle selv rammes af stress, før hun lærte, at hun skulle lære at tage den mere med ro. Herefter begyndte hun at udforske afslapning og langsomhed. Slow Movement. Al den viden og indre visdom, der blev gravet frem, er samlet i Langsom Livsstil.

”I den efterfølgende tid begyndte jeg at udforske afslapning – blandt andet gennem restorativ yoga og meditation. Jeg dykkede også ned i forskning om krop og sind og fandt ud af, hvordan kunsten at slappe af og lade op er nødvendig for, ja, hvis ikke vores overlevelse, så i hvert fald vores livskvalitet.”

Karen deler en masse gode grunde til, at vi skal fokusere lidt mere på at tage det stille og roligt. Bare være der, hvor vi er og nyde livet. Og hun sætter ord på, hvordan vi kan gøre det helt lavpraktisk gennem meditation, yoga samt gåture i naturen. Det handler i virkeligheden om at være mere nærværende i livet.

Slow Movement

Hvor kommer begrebet fra? Ifølge den canadiske prisvidende journalist og forfatter, Carl Honoré, kan Slow Movement fremme menneskers kreativitet, effektivitet samt innovative evne. Honoré sætter bl.a. fokus på arbejdslivet udenfor overhandlingsbanen, og han markerer et kulturelt skift i retning af langsommere livsstil samt applikerer den på vores accelerationssamfund.

Der er således tale om en verdensomspændende, uformel samt upolitisk Slow Movement-bevægelse, der er et oprør med travlhedens tyranni. Karen har oversat denne livsfilosofi til “Langsom Livsstil” under samme titel. Karen interviewer bl.a. Carl Honoré, Bobby Zacharie, Judith Hanson Laster og Simon Krohn, der er Karens nøglereferencer indenfor feltet.

Langsom Livsstil kan købes på Saxo.com →

Cathrine synes …

Jeg elsker Langsom Livsstil. Hvis du er i tvivl, om du har lidt for travlt – eller hvis du generelt har meget travlhed i livet, så er bogen lige noget for dig. Faktisk har jeg lige skrevet et akademisk eksamensprojekt på min Cand.merc.(psyk.) under problemformuleringen: Hvordan kan Langsom Livsstil fremme kreativitet og innovation i organisationer? Og kan Langsom Livsstil paradoksalt fremme organisatorisk effektivitet? Med et fint og meget langsomt 12-tal fra Copenhagen Business School føler jeg mig overbevist, når jeg siger, at den langsomme livsstil er kommet for at blive 🍃

Camilla synes …

Karen Pallisgaard giver mig lyst til bare at være i nuet og slappe af – og bruge al min tid på at slappe af, nyde livet og være mere til stede. Jeg har bestemt taget hendes ord til mig og prøver at snige selvforkælelse, nærvær og afslapning ind i min hverdag, hvor end jeg kan.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.