Cathrine underviser yogastilling i yogasal på yogarejse

23. september 2021

Mindfulness giver ro og selvkærlighed – Christinas historie

Mindfulness giver ro og selvkærlighed – Er mindfulness noget for mig? Hvorfor er det overhovedet vigtigt at finde ro og selvkærlighed? Min personlige assistent, Louise, har interviewet Christina Adelgaard Haagensen, som startede sin transformerende rejse til et af mine events med Yin Yoga og mindfulness.

Mindfulness er mit hemmelige våben, når jeg oplever stress, uro og tankemylder.

Læs, hvordan Christinas hverdag og selvopfattelse har ændret sig med Yin Yoga, mindfulness- og meditationsøvelser, som hun i dag også bruger uden for yogamåtten, når hun har brug for at mærke sig selv i stressede perioder.

“Jeg har fået et redskab til at finde ro i mig selv”

Christina Adelgaard Haagensen var helt ny til yoga og mindfulness, da hun for første gang besluttede sig for at prøve et af Cathrines kurser. Det satte gang i en selvkærlig rejse, hvor hun lærte at finde ro og acceptere, at hun er lige præcis, som hun skal være.

Da Christina Adelgaard Haagensen deltog i sit første event hos Cathrine, havde hun kun prøvet én yogatime før og troede egentlig ikke, yoga var noget for hende. Men da hun meldte sig til Cathrines Nytårsevent, fik hun en kærlighed for yoga og mindfulness.

– Cathrine er virkelig god til at skabe et univers, hvor alle kan være med, og jeg fandt ud af, at det ikke handler om, hvordan man ser ud, eller hvordan ens krop er bygget. Det handler om, hvordan det mærkes for en selv.

Selv om Christina ikke følte, hun kunne lave alle yogaøvelserne perfekt første gang, mærkede hun, hvordan kombinationen af Yin Yoga og mindfulness både påvirkede hendes krop og hendes tanker.

– Det var vildt at mærke, at bindevævet gav sig i Yin-stillingerne, og bagefter kunne jeg mærke, jeg havde givet slip på noget. Meditationerne fik mig ned i kroppen og slukkede for tankerne. Det er som at være i et stadie, hvor man halvt sover og er halvt vågen.

Jeg blev helt rørt, fordi jeg kom i kontakt med mig selv, og Cathrine kan noget specielt, som rammer en og får en til at tænke og mærke efter, hvordan man egentlig har det.

Det var især til allersidst på eventet, hvor Christina prøvede en af Cathrines meditationer, at hun fandt ud af, hvad det betød for hende at mærke ro.

– Det gav mig en virkelig fed følelse i kroppen, og det var under mindfulness, at jeg kunne mærke, at dét her – det kan virkelig noget! Når jeg sad for mig selv med lukkede øjne, kom der ro på, og det hele faldt ligesom på plads. Jeg blev helt rørt, fordi jeg kom i kontakt med mig selv, og Cathrine kan noget specielt, som rammer en og får en til at tænke og mærke efter, hvordan man egentlig har det.  Jeg blev afhængig og ville straks undersøge, hvad Cathrine ellers havde af klasser og andre tilbud.

Mindfulness giver ro, mere selvkærlighed og selvaccept

Før var det svært for Christina at finde tid til sig selv, men da hun lærte, hvad yoga og mindfulness kan, fandt hun ud af, at det var nødvendigt at give sig selv den tid for at få en pause til at mærke efter og få det godt med sig selv.

– Jeg kan ikke huske, jeg brugte tid på mig selv før eller værdsatte mig selv på samme måde, som jeg gør nu. Det handler om at prioritere sig selv og give sig selv den gave bare at bruge nogle minutter på mindfulness hver dag, og nu ved jeg, hvor meget det giver bagefter.

I dag ved hun, at hun kan finde ro og nærvær, når hun sætter bare 15-20 minutter af til sine yoga- eller mindfulnessøvelser.

–  Jeg accepterer min krop meget mere, end jeg gjorde før, og jeg har fået et nyt redskab til at finde ro i mig selv og mærke efter, hvordan jeg har det, hvad jeg har lyst til, og hvad der er rigtigt for mig. Jeg har helt klart fået mere selvaccept og et meget mere kærligt forhold til mig selv, og følelsen af, at jeg er præcis, som jeg skal være.

Jeg har helt klart fået mere selvaccept og et meget mere kærligt forhold til mig selv, og følelsen af, at jeg er præcis, som jeg skal være.

Christina bruger også mindfulness-teknikkerne uden for yogamåtten, og især vejrtrækningsøvelserne har betydet, at hun i pressede situationer kan finde ro.

– Når jeg føler mig lidt stresset, har jeg lært at tage en dyb indånding og bare give slip på det, jeg gerne vil give slip på. Jeg har fået en meget bedre kontakt til min krop, og det har været en kæmpe inspiration at lære at acceptere mine følelser og vide, at alle følelser er okay. Jeg glemmer alt om praktiske hverdagsting, når jeg laver mindfulness – jeg oplever bare en rolig og tidsløs stemning, hvor jeg er helt tilpas i min egen krop.

Mindfulness er en investering i sig selv

Efter første event hos Cathrine satte det gang i en transformerende rejse for Christina, og hun meldte sig bagefter til en af Cathrines yogarejser til Zanzibar.

– Jeg bliver ved med at dyrke yoga hos Cathrine og finde tilbage til hendes meditationer og mindfulness, fordi det er en evig transformation. Man kan virkelig mærke Cathrines passion i hendes undervisning – og ud over hendes fantastiske, rolige stemme, som alle bliver helt betaget af, er Cathrine god til at få alle til at mærke efter og finde ind i sig selv.

Man kan virkelig mærke Cathrines passion i hendes undervisning, og ud over hendes fantastiske, rolige stemme, som alle bliver helt betaget af, er Cathrine god til at få alle til at mærke efter og finde ind i sig selv.

Inden Christina startede med at dyrke yoga og mindfulness, var hun bange for, hun havde den forkerte krop, at hun ikke kunne komme ind i stillingerne eller ikke var smidig nok til at kunne være med.

– Til sidst tænkte jeg: Hvad er mine grunde til IKKE at gøre det, og de var alle sammen styret af frygt. Da jeg prøvede det, fik jeg bare lyst til at prøve mere, for det var en læring at kunne finde sådan en ro i mig selv.

I dag er Christina meget bedre til at leve i nuet og har lært ikke at lade sig styre af sin frygt. Hendes selvkærlige rejse startede selv med mindfulness, og det er et godt sted at starte, hvis man har overvejet at prøve yoga, mener hun.

– Hvis man har bare en lille følelse af, at man gerne vil prøve yoga og mindfulness, er det helt sikkert den følelse, man skal gå med. Det er en af de bedste investeringer, for det er en investering i en selv.

Christina Adelgaard Haagensen ❤️

  • 32 år
  • Har deltaget i to Nytårsevents, Påske Retreat, Yoga Retreat på Zanzibar, Yoga Retreat på Møn og har tilmeldt sig Nytårsevent i år hos Cathrine!

Christina - Mindfulness

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.