Aspargessuppe

Aspargessuppe

Denne skønne aspargessuppe, bestående kun af løg, kartofler, olie, bouillon og selvfølgelig lækre, hvide asparges, er ualmindelig simpel, let og skøn både at tilberede og spise.

Aspargessuppe

Hvide asparges er kun i sæson kort tid i Danmark, da de som hovedregel kun høstes fra omkring 1. maj til Sankt Hans i slutningen af juni måned. Så når de hvide asparges endelig er i sæson, forsøger vi altid at udnytte dét i madlavningen herhjemme. Jeg synes nemlig, at der er noget helt særligt over danske, hvide asparges og deres skønne smag.

Hvide asparges har en dejlig sprød konsistens, når de er rå, men de bliver hurtigt møre, når de tilberedes. Og så har de samtidig en sød, let-bitter og meget karakteristisk smag.

Når du skræller dine hvide asparges, er det vigtigt, at du gør det grundigt, inden de bruges i madlavning. Ellers risikerer du at få masser af kedelige trævler i maden. Brug gerne en kartoffelskræller og start lige under hovedet og kør så ned med bunden, når du skræller dem. Tryk ikke alt for hårdt, men sørg i stedet for at komme hele vejen rundt.

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af retten, kan du servere lidt godt brød til suppen samt eventuelt toppe den med ristede kerner – her er det bare at vælge din yndlingskerne – stegte asparges eller friske krydderurter.

Jeg håber, du vil nyde denne skønne aspargessuppe.

Aspargessuppe

Aspargessuppe - Opskrift på en lækker aspargessuppe

Ingredienser

Aspargessuppe

  • 2 løg
  • 200 g kartofler (skrællet vægt)
  • ½ spsk. smagsneutral olie
  • 400-500 ml vand med grøntsagsbouillon
  • 500 g friske, hvide asparges
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil og skræl løg og kartofler og skær dem i tern.
  • Svits løgene i olie i en gryde til de er klare.
  • Kom kartofler og bouillon-vand i gryden og kog kartofler under låg i 10 minutter.
  • Skræl de hvide asparges fra aspargeshovedet og nedefter med en kartoffelskræller.
  • Skær bunden (ca. 1-2 cm) af de hvide asparges og skær den resterende del i skiver.
  • Kom aspargesene i gryden og kog det hele med låg over indtil det er mørt.
  • Blend suppen helt glat og smag den til med salt og peber.
  • Serveres varm og eventuelt med lidt brød til.