Broccoliboller
Nemme og lækre broccoliboller til din frokost eller aftensmad. Disse boller er super nemme at slå sammen og er en god måde at få lidt ekstra grønt ind i din hverdag. Broccoli er en grov grøntsag som er rig på vitaminer og kostfibre, og den er derfor god for vores immunforsvar og samtidig utroligt mættende. Bollerne har en let smag af broccoli og nydes bedst lune eller ristede.
Links til ingredienser
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på rødbedeboller, gulerodsboller eller stenalderbrød. God fornøjelse 💛
Broccoliboller - Opskrift på lækre og luftige boller med broccoli og grækarkerner
12 stk.
Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 1 time
45 min
Ingredienser
Broccoliboller
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk. agavesirup
- 0,5 tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 0,5 dl græskarkerner
- 1 lille broccoli (200 g revet)
- 100 g havremel
- 260-300 g hvedemel
- 1 nip flagesalt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt agavesirup, salt, olie, græskarkerner og revet broccoli.
- Tilsæt havremel, 150 g hvedemel og rør godt rundt.
- Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt. Når dejen er fast nok, æltes den grundigt på et bord med lidt mel på.
- Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve et lunt sted i en time med et rent viskestykke over.
- Form bollerne, kom dem på en bageplade og drys lidt flagesalt på toppen.
- Lad bollerne hæve yderligere i en halv times tid. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
- Bag bollerne i 15-18 minutter til de er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist.
- Tip! Hvis du har nogle rester tilbage af broccolien, kan du bruge disse rester i en suppe, andet bagværk, wokretter eller andet. På den måde bruger du hele råvaren og undgår madspild.
Kommentarer