Friske forårsruller med rejer

Friske forårsruller med rejer

Friske forårsruller er sådan en lækker og hyggelig ret. Jeg synes, de er bedst, hvis man laver dem, efterhånden som man vil spise dem, frem for at lave dem alle på forhånd, da rispapiret kan let kan blive lidt gummiagtigt, når det er blevet vådt og ligger for længe – og så er der bare noget hyggeligt over at sidde selv eller sammen med andre og lave dem undervejs, det grounder ligefrem en, og man er mere nærværende omkring måltidet.

Kun fantasien sætter grænser

Det skønne ved friske forårsruller er, at det kun er fantasien, der sætter grænser. Du kan lave dem med udelukkende frugt og grønt, fisk som fx varmrøget laks og rejer, med stegt kød og grønt, eller hvad nu hjertet begærer.

Dyppelse til dine friske forårsruller med rejer

Dyppelse til forårsrullerne spiller en stor rolle, da rullerne i sig selv er lettere neutrale. En sikker klassiker er sojasovs, men du kan også dyppe dem i en sød chilisovs, chilimayo, peanutbutterdressing, hvidløgsaioli, hummus eller en tahindressing – nogle af dem er mere klassiske end andre, men hvis du spørger mig, er de alle fremragende.

Rejer, rejer eller rejer

Jeg har til denne opskrift brugt tigerrejer, men du kan også bruge andre rejer. Hvis du bruger ferske rejer, der er mindre end tigerrejer, skal de stege i lidt mindre tid på panden, og hvis du i stedet bruger rejer fra lage, skal de kun røre panden helt kort for ikke at blive gummiagtige, og ellers kan du også helt springe det skridt over og komme dem i rullerne, som de er. 

Der er så mange lækre muligheder med rejer og jeg kan også anbefale dig at prøve min mættende grønne salat med rejer og krydderurter 🦐😋

Friske forårsruller med rejer

Friske forårsruller med rejer - opskrift på en lækker og hyggelig ret

Ingredienser

Forårsruller

  • 15 tigerrejer
  • 80 g tynde risnudler
  • 1½ spsk. sesamolie eller smagsneutral olie
  • 1 mango
  • 2 store gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 lille bundt mynte
  • 3 fed hvidløg
  • 1 knivspids salt
  • 10 stk. rispapir

Dyppelse

  • Sojasovs
  • Chilimayo
  • Peanutbutterdressing

Sådan gør du

  • Pil rejerne, hvis de har skal på, og fjern tarmene, hvis de ikke er ordnet på forhånd.
  • Kog risnudlerne i letsaltet vand efter pakkens anvisning.
  • Hæld vandet fra risnudlerne, og vend dem i ca. ½ spsk. olie, så de ikke klistrer sammen
  • Skræl mangoen og gulerødderne.
  • Skær mango, gulerødder og agurk i lange fine stave og mynten helt fint.
  • Pres hvidløgsfeddene, og steg dem kort i resten af olien på en pande med lidt salt.
  • Kom rejerne på panden, og steg dem ca. 1½-2½ minut (vend dem undervejs), eller til de er så gennemstegte, som du ønsker.
  • Skær rejerne over på langs.
  • Dyp et rispapir i et stort fad med vand, til det er let blødt. Kom fyld i (placér det samlet på en lang række omkring midten). Fold siderne ind, og rul forårsrullen sammen på den modsatte led, og gentag processen, når du er klar igen.