Vegansk sushi

Lækker vegansk sushi med frugt og grønt og soya
Denne opskrift er helt perfekt til en hyggelig aften i selskab med familie og venner. Selvom det tager lidt tid at lave hjemmelavet sushi, er det en rigtig hyggelig og kreativ proces, hvor man sammen kan skabe nogle unikke smagssammensætninger for derefter at nyde det, man har lavet sammen.

 

Hjemmelavet sushi med frugt og grønt

Opskriften er vegansk, da jeg har brugt frugt og grønt som fyld – jeg kan især anbefale, at du prøver sushi med mango, mums! Men mulighederne er mange. Du kan også komme fisk i eller gå en helt anden retning og komme fx chokolade og jordbær i – grundopskriften på ris fungerer til det hele. Man kan efterhånden få alle de ingredienser, der “kræves”, når man laver hjemmelavet sushi, i de fleste dagligvarebutikker som fx Føtex.

Nyd processen!

Husk at nyde både maden og processen, for det kan kræve lidt øvelse at lave dem – husk på, at det tager 2,5 år at blive uddannet sushikok. Server gerne sojasovs, chilimayo, chilidressing, tahindressing, syltede ingefær og/eller wasabi til din sushi, da det samler hele smagsoplevelsen.

Sushiris

  • 500 g sushiris
  • 6 dl vand
  • 5 spsk. sushi-riseddike
  • 2 spsk. sukker
  • ½-¾ tsk. salt
  • 5 stk. nori tang-sheets
  • 1 stk. bambusmåtte til rulning, kan også gøre uden

Du kan også prøve min lækre opskrift på afrikansk gryderet. God fornøjelse 💛

Lækker vegansk sushi med frugt og grønt og soya

Vegansk sushi - opskrift på lækker vegansk sushi med frugt og grønt

Ingredienser

Vegansk sushi

  • 500 g sushiris 
  • 6 dl vand
  • 5 spsk. sushi-riseddike
  • 2 spsk. sukker
  • ½-¾ tsk. salt
  • 5 stk. nori tang-sheets
  • 1 stk. bambusmåtte til rulning, kan også gøre uden

Forslag til fyld

  • 1 stk. mango
  • 1 stk. avocado
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. gulerødder

Sådan gør du - Sushiris

  • Skyl risene grundigt flere gange, indtil vandet er helt klart, når man rører forsigtigt i risene.
  • Lad risene stå i blød i 20 min. i frisk vand.
  • Kom risene i en gryde med 6 dl vand.
  • Lad risene koge ved svag til medium varme i 13 min. (løft ikke låget undervejs).
  • Tag risene af varmen, og lad dem trække under låg i 10 min. (løft ikke låget undervejs).
  • Kom risene i en stor skål, så de bliver fordelt og kan køle ned.

Sådan gør du - Riseddike

  • Kom riseddike, sukker og salt i en gryde.
  • Varm det igennem ved svag varme, til sukker og salt er opløst.
  • Lad riseddiken køle af til stuetemperatur.
  • Hæld riseddikeblandingen på risene, og bland det hele godt og forsigtigt sammen.
  • Smag risene til – måske ønsker du dem mere søde, sure eller salte.

Sådan gør du - Rulning

  • Skær dit ønskede fyld i lange strimler.
  • Kom et norisheet oven på en bambusmåtte.
  • Kom dine afkølede ris på tang-sheetet (helt ud til siderne og bunden og ikke et for tykt lag).
  • Kom dit fyld i på tværs af tang-sheetet og rul vha. bambusmåtten.
  • Når du når til enden, fugter du let enden af dit tang-sheet, så rullen kan hæftes.
  • Skær rullen i 8 stykker.
  • Nyd gerne sushien, lige efter at den er lavet.