Glutenfri boller til madpakken
Glutenfri boller
Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte boller. Denne nemme og lækre opskrift er én af mine bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Links til ingredienser:
- Chiafrø
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på glutenfri chiaboller 💛
Glutenfri boller til madpakken - Opskrift på nemme boller
Ingredienser
Chiablanding
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 dl vand
Chiaboller
- 1 spsk. olivenolie
- 3 dl vand (lunkent)
- 200 g glutenfri mel
- 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Hej Cathrine. Super gode boller 🙂
De blev vildt gode! Den opskrift skal helt sikkert gemmes i hjemmearkivet under favoritter! Tak!
Jeg bagte dem tidligere i dag, og de smagte vanvittigt godt! Hele familien var meget begejstrede 😉
Endnu en gang tak for en lækker opskrift på glutenfri boller. Jeg bruger en ske, når de skal på bagepladen, så er det nemmere 🙂
Tak for din opskrift. Endelig lykkes det mig at bage boller, der ligner og smager af boller. De smager bare så godt og er dejlig sprøde og lækker luftige 🙂
Tak for skøn opskrift! Min mand siger, at de er de bedste glutenfri boller, han har smagt, så nu køber jeg ikke længere boller og brød til ham men bager dem her.
Jeg koldhæver dejen. Vi er ikke så “fancy” i provinsen, så jeg bruger bare almindeligt tørgær fra gængse supermarkeder og loppefrøskaller fra Søstrene Grene 😉 Det fungerer fint. Jeg tilsætter desuden ca. 1,5 spsk flydende honning.
De er fantastiske👍de smager dejligt. Jeg er begyndt at lege lidt videre, med den gode opskrift. Min favorit👍tilføre lidt havregryn, græskar kerner. Lidt mere vand og gær. De er så nemme at bage. Tak for din opskrift.