Græskarmos
Tip!
Du kan tage græskarkernerne fra og bruge dem som topping til en lækker salat. Rens dem for græskarkød, kog dem i vand, og bag dem i ovnen på en bageplade i cirka 30 minutter med lidt olie og salt, til de er sprøde.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på kartoffelmos med gulerødder og gulerodsmos. God fornøjelse 💛
Græskarmos - Opskrift på græskarmos med parmasan og hokkaido
Ingredienser
Græskarmos
- 1 stk. hokkaido græskar
- 1 tsk. smør
- ½ bundt friske krydderurter f.eks. timian, oregano eller basilikum
- 1 stk. løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1-2 dl fløde
- 1-2 dl parmesan
- 1 håndfuld mandler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Halvér dit hokkaido græskar, fjern kernerne, og rens det. Læg de to halve græskarstykker på en bageplade med indersiden opad, og smør græskarstykkerne ind i olivenolie og havsalt. Bag græskarstykkerne i cirka 25 minutter, til de er bløde og møre, og skær dem derefter i mindre stykker.
- Hak krydderurter, løg og hvidløg, og svits dem på en pande. Tilsæt fløde, og lad det koge op.
- Blend græskarstykkerne med flødeblandinden, hæld det tilbage over i en gryde med let varme, og smag til med parmesan, havsalt og peber.
- Pynt græskarmosen med ekstra krydderurter eller saltede mandler.
Kan fløden erstattes af yoghurt eller skyr eller måske helt undlades? ☺️
Kære Anonym 🙂 Det kan vi ikke testet, men du er velkommen til at dele dit resultat! Umiddelbart ville jeg tænke, at det ville blive godt med skyr eller cream fraise. Kh Cathrine