Honningristet granola
Jeg er helt vild med granola af så mange skønne årsager. Det er både superhurtigt og nemt at lave, holder sig godt og længe i en lufttæt beholder, og så kan det bruges på/til adskillige retter og i mange forskellige anledninger.
Honningristet granola – serveringstips
Det kan bl.a. bruges som topping på mælkeprodukter, smoothies, chiagrød, havregrød, supper, nicecream, desserter osv., og så er det også superlækkert i bl.a. boller og myslibarer, eller bare som det er med mælk eller plantedrik på.
Kun fantasien sætter grænser
Jeg har til denne sunde og sprøde granola brugt blandt andet mandler, græskarkerner og rosiner, men du kan også bruge andre frø, nødder og kerner i stedet eller dadler, tørrede abrikoser, kokosmel, lidt havsalt og/eller mørk chokolade. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.
Jeg håber, at du vil synes om opskriften.
Du kan også prøve min lækre og knasende opskrift på granola med kanel og agavesirup. God fornøjelse 💛
Honningristet granola - opskrift på en sund og sprød granola
4-6 personer
Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 12 min
Ingredienser
Honningristet granola
- 1 dl mandler
- 1 dl græskarkerner
- 4 dl grovvalsede havregryn
- ½ dl rosiner
- 2 spsk. flydende honning
- 1½ spsk. smagsneutral olie
Sådan gør du
- Hak mandlerne groft.
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
- Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir.
- Bag granolaen i en forvarmet ovn på 180 grader i 12-15 minutter, til den er let gylden.
Noter!
- Granolaen bliver først rigtig sprød og får den fyldige smag, når den er kølet ned.
Kommentarer